avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Bună ziua
Ce trebuie sa fac în cazul decesului mamei copilului meu , noi fiind divorțați iar copilul a fost incredințat ei spre creștere după codul civil vechi.. Menționez ca, copilul locuiește acum cu mine, bunicii materni neavând
pretentii, iar mie mi se solicita la toate instituțiile statului hotărâre de incredintare minor. Am înțeles ca singur nu ma pot da în judecata.
Cu cine trebuie sa ma judec?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 29 Septembrie 2017
Dvs. trebuie să deschideţi o acţiune în instanţă prin care cereţi emiterea unei sentinţe care să confirme autoritatea părintească unică a dvs. în urma decesului mamei minorului. Ataşaţi copii după certificatul de naştere al copilului, după hotărârea judecătorească de încredinţare a minorului şi după Certificatul de deces.
Mulțumesc, am sa încerc așa, pana acum am fost sfătuit pana acum sa dau în judecată bunica maternă, care nu a intenționat nici o clipa sa păstreze copilul.
Păi biata bunică ce treabă are cu autoritatea părintească? Eu apreciez că nici nu aveţi nevoie de avocat, pur şi simplu scrieţi o adresă către Judecătoria de care aparţineţi , vă legitimaţi, scrieţi adresa, CNP-ul, scrieţi că doriţi o sentinţă care să confirme autoritatea părintească asupra minorului NN născut în data de...., CNP...., în urma decesului mamei, care avea minorul în încredinţare, cf. sentinţei nr....din dosarul nr....al Judecătoriei...... Scrieţi că anexaţi următorele documente:
1....
2....
şi semnaţi.
Mulțumesc mult, asa am sa încerc sa fac, revin cu feed-back
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar trebui sa aveti nevoie decat de certificatul de deces al mamei.

Art. 507
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Decesul parintelui care exercita autoritatea parinteasca JohnnyBRB JohnnyBRB Situatia de fapt: copil DIN AFARA casatoriei incredintat mamei. Mama decedeaza. Intrebarea: Tatalui, care NU este decazut din drepturi, ii revine automat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul ... Morisca10 Morisca10 buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul unui divort dintre soti cu o decizie definitiva si irevocabila ptr mama dar sotii au copii ... (vezi toată discuția)