avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Al 21-lea angajat sau al 21-lea CIM - pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Al 21-lea angajat sau al 21-lea CIM - pentru obligativitatea contractului colectiv de muncă

Buna ziua,
As vrea să știu, obligativitatea încheierii contractului colectiv de muncă se aplică în cazul existenței unui număr de 21 sau mai multi angajați sau contracte individuale de munca? Mă interesează în ideea in care am 20 de angajați iar unul dintre ei va avea două cim. Va mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
buz_oianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 28 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista in legislatie obligativitatea încheierii contractului colectiv de muncă .

Legea 62/2011 si Codul Muncii prevad ca, negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

Legea se refera la salariati si nu la numarul de c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca luminita29 luminita29 Buna seara. Daca am 22 de angajati din care 2 au contractul suspendat pentru crestere copil este nevoie sa fac contract colectiv de munca?sau se incadreaza ca ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Ce implica incheierea unui contract colectiv de munca.Mai pot avea angajati cu timp partial de munca. Daca depasim 50 salariati ce contract de munca trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca - numar maxim de angajati Ihesselink Ihesselink Buna ziua. Care este numarul maxim de angajati pe care il poti avea intr-o firma fara a fi nevoie sa inchei contract colectiv de munca? Multumesc! (vezi toată discuția)