avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebare grupa II de muncă
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebare grupa II de muncă

Daca este o lege separate ca casa de pensii este obligat sau nu ca- sa fie dat bani pe Adeverinta grad 2 de munca perioada pana 1990 ,.,Stiut ca acest lege mai era in vigoare pana la 01/04/2001.,Acest Adeverinta dupa multe demersuri numai in acest an era eliberate si a fost depusa acuma la dosarul de pensionare,.Deci se da ulterior 21 de ani este confirmate de mina. pana 1990 cand a iesit in pensii.Deci pana in prezent primeste normal fara grad2.,.,Cer foarte frumos ceva raspuns sa primesc.Este multe intrebare la care nu am primit nici un raspuns.Multumesc tare de tot daca primesc .
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: karcsika1958 , utilizator 19:52, 4 Octombrie 2017
Legea mentioneaza ca nu se fac plati retroactive, numai de la data depunerii cererii/ adeverintei care atesta venituri/ stagii de cotizare suplimentare fata de cele depuse initial la calcularea pensiei.
Am inteles .,Dar stiu cazuri mai multe si diferite cazuri,.,1,.,Aprobat prin tribunal Era cerut pe perioada 1976,.,1983.,.,Aprobat,Bani total primit.,.,2,.Depus Decizia impreuna cu cerere de iesire la pensi, Aprobate de Casa de pensi. si cecalculat la un loc totul Adeverinta era pe perioada,.,1976,.,1990.,,.Acestea este dintre altele motivul ca am intrebat.
In niciunul din cazuri, nu se putea plati retroactiv de la data depunerii dosarului de pensie, daca adeverinta cu grupa de munca nu era mentionata in cuprinsul dosarului.
Cine este vinovat ca nu a fost dat si depusAdeverinta de grupa odata cu cererea de merge in pensie.Stiut ca legea era in vigoare 01/04/2001.Decizia primite ca poate merge in pensie era 1990.,Deci din 1990 este pensionar si numai normal primea pana nu am intervenit si ca dupa multe demersuri a dat Adeverinta in anul 2017., pentru anii 1964,.,1990.,Deci cer frumos sa dat o informati ce se pot face,Daca unitatea a recunoscut a dat Adeverinta.
Nu aveti posibilitati legale de a cere o plata retroactiva. Din discutii pe forum nu veti putea obtine plata retroactiva.
Pentru a va convinge puteti solicita o consultatie, contracost, la un avocat din orasul dvs. caruia sa-i puneti in fata toate documentele pe care le detineti si demersurile facute pana in prezent.

Alte discuții în legătură

Grupă de muncă in agricultură felicia_petrila felicia_petrila Bună ziua! Tatăl meu a lucrat in cadrul unui IAS, din 1964 până in anul 1989. Intrebarea mea este dacă tăierea de pomi si stropirea lor intră in ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar din anul 2009.. in timpul serviciului nu am beneficiat ... Ion Popi Ion Popi Sunt pensionar din anul 2009.. In timpul serviciului nu am beneficiat de grupa de munca dar dupa iesirea mea la pensie,s-a acordat aceasta categorie ... (vezi toată discuția)
Legea 351/2022. buna ziua! am văzut că intră în vigoare de ... mierloiuionela mierloiuionela LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere ... (vezi toată discuția)