avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura fiscala corectare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura fiscala corectare

Buna seara,
Am urmatoarea situatie:Am emis o factura pe suma de 1600 lei si trebuia pe 1700 lei.Am modificat pe suma corecta(1700 lei) cu acelasi date de numar si serie.Am constatat ca este o greseala,CUM POT INDREPTA SITUATIA?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:58, 30 Septembrie 2017
Factura se corecteaza asa:

CF:

ART. 330 - Corectarea facturilor

(1) Corectarea informațiilor înscrise în facturi sau în alte documente care țin loc de factură se efectuează astfel:

a) În cazul în care factura nu a fost transmisă către beneficiar, aceasta se anulează și se emite o nouă factură;

b) În cazul în care factura a fost transmisă beneficiarului, fie se emite o nouă factură care trebuie să cuprindă, pe de o parte, informațiile din factura inițială, numărul și data facturii corectate, valorile cu semnul minus sau, după caz, o mențiune din care să rezulte că valorile respective sunt negative, iar, pe de altă parte, informațiile și valorile corecte, fie se emite o nouă factură conținând informațiile și valorile corecte și concomitent se emite o factură cu valorile cu semnul minus sau, după caz, cu o mențiune din care să rezulte că valorile respective sunt negative, în care se înscriu numărul și data facturii corectate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a gresit cif-ul pe o factura, plata am facut-o. Anastasia101 Anastasia101 Buna! Daca mi s-a gresit CIF-ul pe o factura, plata am facut-o, lucrarea respectiva era pentru firma, doar ca din neatentie furnizorul a trecut alt CIF. E de ... (vezi toată discuția)
Stornare facturi alex256 alex256 Buna ziua! Se pot storna facturi emise anterior, chiar daca nu mai exista un contract activ intre 2 societati? Cand s-au emis acele facturi, contractul de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a emis, din greșeală, o factură pe persoană juridică în loc de persoană fizică, și mi s-a spus că nu se poate modifica. pe ce bază pot cere corectarea greșelii? nogrady29 nogrady29 Am cumpărat un produs, și din greșală a fost facturată pentru o firmă. Acest lucru am depistat după aproximativ 2 săptămâni de la data emiterii ... (vezi toată discuția)