avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Mi s-a gresit CIF-ul pe o factura, plata am facut-o.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Mi s-a gresit CIF-ul pe o factura, plata am facut-o.

Buna! Daca mi s-a gresit CIF-ul pe o factura, plata am facut-o, lucrarea respectiva era pentru firma, doar ca din neatentie furnizorul a trecut alt CIF. E de ajuns sa vina la firma si sa corecteze peste CIF-ul vechi? Sau trebuie facute alte demersuri?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:48, 13 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cod Fiscal:

Art. 330. - Corectarea facturilor
(1) Corectarea informaţiilor înscrise în facturi sau în alte documente care ţin loc de factură se efectuează astfel:

a) în cazul în care factura nu a fost transmisă către beneficiar, aceasta se anulează şi se emite o nouă factură;

b) în cazul în care factura a fost transmisă beneficiarului, fie se emite o nouă factură care trebuie să cuprindă, pe de o parte, informaţiile din factura iniţială, numărul şi data facturii corectate, valorile cu semnul minus sau, după caz, o menţiune din care să rezulte că valorile respective sunt negative, iar, pe de altă parte, informaţiile şi valorile corecte, fie se emite o nouă factură conţinând informaţiile şi valorile corecte şi concomitent se emite o factură cu valorile cu semnul minus sau, după caz, cu o menţiune din care să rezulte că valorile respective sunt negative, în care se înscriu numărul şi data facturii corectate.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare facturi alex256 alex256 Buna ziua! Se pot storna facturi emise anterior, chiar daca nu mai exista un contract activ intre 2 societati? Cand s-au emis acele facturi, contractul de ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala corectare Rares. Rares. Buna seara, Am urmatoarea situatie:Am emis o factura pe suma de 1600 lei si trebuia pe 1700 lei.Am modificat pe suma corecta(1700 lei) cu acelasi date de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a emis, din greșeală, o factură pe persoană juridică în loc de persoană fizică, și mi s-a spus că nu se poate modifica. pe ce bază pot cere corectarea greșelii? nogrady29 nogrady29 Am cumpărat un produs, și din greșală a fost facturată pentru o firmă. Acest lucru am depistat după aproximativ 2 săptămâni de la data emiterii ... (vezi toată discuția)