avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Domiciliu in strainatate-Domicilio in strainatate
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Domiciliu in strainatate-Domicilio in strainatate

Daca o persoana de nationalitate romana are rezidenta de mai multi ani in Italia, trebuie sa renunte la rezidenta din Romania? Daca raspunsul este pozitiv ce trebuie sa fac? Ar putea exista probleme pentru cetatenia romana? (Tradus de moderator)
Se un cittadino romeno ha la residenza da diversi ani in italia, deve rinunciare alla residenza in Romania?. Se la risposta è positiva così bisogna fare? Potrebbe comportare qualche problema per la cittadenza romena?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Inteleg ca sunteti romanca. Mesajele se scriu in limba romana, nu in limba italiana.

Nu puteti renunta la cetatenia romana fara a cere cetatenia italiana. Sau va puteti mentine si cetatenia romana, dar sa cereti si cetatenia italiana.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetațenia romana minor 14 ani Claudiu Iordache Claudiu Iordache Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea cetateniei romane si pentru eliberarea carti de identitate pentru un minor de 14 ani nascut in italia, cu mama ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate romana ContSters383313 ContSters383313 Buna ziua. de 8 ani sunt fara carte de identitate romana si daca sunt cetatean roman. Am pasaportul dar chiar si asa intr-un aeroport mi-au cerut sa vada si ... (vezi toată discuția)
Acte expirate in strainatate diandra72 diandra72 Buna ziua,eu locuiesc in Italia de 7 ani,avind domiciliul aici si resedinta,sunt casatorita cu un cetatean italian,si din 2010 am dobindit si cetatenia ... (vezi toată discuția)