avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Sotul meu, impreuna cu verii a fost chemat la notar ca sa renunte la dreptul pentru o casa care a fost vanduta demult, dar se pare fara acte legale.. II cere la notar atestat fiscal si printre acte, certificatul de casatorie.
De ce daca de fapt nu mosteneste nimic? Nu as vrea sa ne trezim ca trebuie sa achitam datorii sau taxe. Ma puteti lamuri pentru ce i se cere atestat fiscal?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:03, 30 Septembrie 2017
Atestatul e ca sa se vadă dacă soțul are datorii. Ca daca are, renunțarea la moștenire se face în dauna creditorului.
Nu va faceți griji pt datoriile decedatului, nu se plătesc din averea moștenitorilor.
Am inteles. Si poate sa renunte doar la casa respectiva?
nu stiu daca in cazul dvs e vb de o renuntare la mostenire.
Cand a decedat cel la a carui mostenire se renunta ?
Daca e vb de renuntare la mostenire, nu se renunta la un bun, ci la toata mostenirea.
Poate e vb sa accepte mostenirea si sa faca acte de instrainare a casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire locuința ipotecata si alte bunuri carinan carinan Se da următoarea situație: un domn căsătorit a decedat. Nu a avut frați sau surori, tatăl a decedat. Are numai mama, soție si multi unchi, mătuși si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ! o familie constituita din 5 persoane, din ... cotiso_bv cotiso_bv Dezbatere mostenire ! O familie constituita din 5 persoane, din care un fiu a decedat acum 6 ani ( era casatorit si avea 2 fii, care acum sunt minori), urmata ... (vezi toată discuția)
Sotia are drept de mostenire? Imparatul Imparatul 2 soti, dintre care unul decedat. Acestia au impreuna 3 copii, dintre care unul decedat, dar care are sotie si 2 copii la randul sau. La mostenirea sotului ... (vezi toată discuția)