avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vă rog frumos, explicați-mi amănunțit !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vă rog frumos, explicați-mi amănunțit !

Am același diagnostic , rezecție totală de vezică urinară din 1999, în plus Parkinson stadiul II din 2007, nefrectomie dreapta și tromboembolie pulmonară cu risc crescut din martie 2017. Din 01.09.2009 am grad de handicap accentuat, Diagnosticul din 1999 baAte 100% ”cu subiect și predicat” Criteriile medico-psihosociale de încadrare în grad de handicap. Am cerut trecerea la grad grav pentru a doua oară .Auziți hal de motivare/justificare (neprofesională) nu știu dacă la grădinițăar fi plauzibilă:”Au fost respectate criteriile,,,,,,,”
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți nemulțumit de încadrarea primită, puteți contesta certificatul de handicap în termen de 30 de zile de când l-ați primit prin poștă.
Contestația se face la Instanța de Contencios Administrativ, care este Tribunalul din județul unde aveți domiciliul.
`
Temei de drept:
OUG (Ordonanța de Urgență a Guvernului) nr. 51/2017.
Prevederile art. 483-502 din Noul Cod de procedura civila, prevederile Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul nr. 762/1992 /2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste încadrarea în grad de handicap, cu modificarile si completarile ulterioare, H.G.R. 430/2008 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
cunosc această variantă, mă intersează mai mult de ce ”diagnosticul meu din 1999” apare de 2 ori în criteriile medico psihosociale: 1. CAP.6-I-2 și CAP.6-II- ultimul aliniatși copiază textul 100%, mi se argumentează într-un mod jalnic (neprofesional) că ”Au fost reșpectate criteriile...”.
Oare cum ar fi argumentat cealaltă variantă ”Nu au fost respectate criteriile....” De ce oare acum la a doua cerere de reevaluare, fără să mi se anuleze certificatul anterior, se eliberează alt certificat cu același grad cu alt număr, cu altă valabilitate de 24 lun.i față de permanent . Se pare că mi s-a dat un avertisment sau un timp necesar ori ”de regenerare a vezicii și a rinichului”, ori în 2 ani s-ar putea să nu-i mai deranjez având 69 de ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație anulare certificat de handicap grav ContSters462944 ContSters462944 Buna ziua. Am o întrebare. Am avut certificat handicap grad accentuat,insa anul acesta mi- a fost luat de tot. Am înțeles că doar in tribunal se fac ... (vezi toată discuția)
Anexa hg nr. 400/2001 ionmar ionmar buna ziua. sunt o persoana cu handicap. as dori daca se poate ca cineva sa ma ajute sa intru in posesia anexelor de la hg 400/2001 referitor la gradul de ... (vezi toată discuția)
Lista cu bolile care se incadreaza la un grad de handicap mihaela1971 mihaela1971 am un tataie care are fibroza pulmonara oare se incadreaza la vreun grad de handicap? (vezi toată discuția)