avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestație anulare certificat de handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestație anulare certificat de handicap grav

Buna ziua. Am o întrebare. Am avut certificat handicap grad accentuat,insa anul acesta mi- a fost luat de tot. Am înțeles că doar in tribunal se fac contestații. Va rog,dacă mă poate ajuta sa îmi spună ce trebuie sa fac,ce pași trebuie urmați. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters462944 , utilizator 12:31, 5 Martie 2018
Comisia Superioara de expertizăa a persoanelor cu handicap s-a desființat, și drept urmare va trebui sa va adresati instantei de contencios administrativ, care este tribunalul local
Conform ultimei modificari facute de OUG nr 51/2017, certificatele emise pot fi contestate la Instanța de Contencios Administrativ, în termen de 30 de zile.
Acte necesare actiune de contestare decizie comisia de expertiza medicala persoane cu handicap:
- cererea de chemare în judecata, prin care contestați certificatul de handicap în 2 exemplare.
Va trebui sa motivati in fapt motivul contestației,
- certificatul de handicap 2 exemplare copii xerox, pe care scrieți: «conform cu originalul», și apoi semnați.
- copie CI/buletinul de identitate 1 exemplar.
Temei de drept:
-OUG nr. 51/2017.
-Prevederile art. 483-502 din Noul Cod de procedura civila, prevederile Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
-Ordinul nr. 762/1992 /2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste încadrarea în grad de handicap, cu modificarile si completarile ulterioare, H.G.R. 430/2008 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap,
Succes !
Multumesc. Aceste acte se depun la tribunal? La un serviciu anume? Am nevoie și de avocat? Cererea de care spuneați este cerere tip ?
Actiunea si documentele anexate se depun personal sau prin corespondenta postala cu confirmare la registratura instantei
Mulțumesc frumos pt răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog frumos, explicați-mi amănunțit ! andrei  enescu andrei enescu Am același diagnostic , rezecție totală de vezică urinară din 1999, în plus Parkinson stadiul II din 2007, nefrectomie dreapta și tromboembolie ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerificat handicap antoniu2 antoniu2 Buna seara , Sotia mea a obtinut certificat de incadrare in grad de handicap accentuat valabil 24 luni cu data dobandirii handicapului 1983 . Mentionez ca data ... (vezi toată discuția)
Contestatie certificat de incadrare handicap Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, soția mea a avut de aproximativ 10 ani de zile certificat handicap grad accentuat cu revizuire la 12 luni, în acest an după comisie a primit ... (vezi toată discuția)