Mă poate ajuta cineva ? Locuiesc în Italia de 2 ani . Am fost în luna august în tara 8 zile din care 5 am fost la mare . M -am trezit acum ca m -au încărcat la întreținere cu un număr de 2 persoane . Menționez ca în apartament nu locuiește nimeni altcineva . Ce ar trebui sa fac ???. Și anul trecut am pățit același lucru de fiecare data când am fost în tara și nu numai .
Revin pentru a va cere ajutorul . Astăzi fiica mea a fost la asociație și a discutat despre problema expusă mai sus . Domnul respectiv î -a explicat ca exista o cerere făcută de administratorul blocului pentru a baga 2 pers la întreținere pe luna august și î -a pus în fata o lege prin care spunea ca după 5 zile de locuit în ap . ești băgat la întreținere . Repet eu nu am stat în tara decât 8 zile din care 5 la mare . Va rog sa mă ajutați cu legea și aliniatul eventual Vă multumesc
Buna ziua,
Art.17 litera r din Norme metodologice de aplicare a Legii 23o/2007 : " ...proprietarii sau chiriasii pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielelilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, ..";am citat doar o parte din art..
Dupa cum v-am spus daca aveti documente concrete din care sa reiasa ca locuiti mai putin de 15 zile pe luna in ap.si daca ati facut cerere la asociatie in acest scop si presedintele refuza sa le ia in considerare atunci faceti o reclamatie la politie pentru abuz in serviciu a presedintelui sau administratorului