Buna ziua! Multumesc ca existati. Povestea pe scurt. Am lucrat la un magazin de vopsele auto timp de 2 ani si jumatate (aproximativ) vinerea aceasta am fost acuzat de furtul a 26.000 lei, dupa ce s-au gasit facturi de aproximativ 34.000 lei neinregistrate in gestiunea mea. Da eu trebuia sa le inregistrez, dar stiu sigur ca le-am inregistrat. Facturile au aparut dupa o intamplare in care am fost acuzat de furt, o suma infima 350 de lei, chiar daca nu am fost vinovat am platit suma ceea din buzunarul meu si am fost "obligat" sa recunosc. Asta s-a intamplat acum 4 luni, in Mai mai exact. Eu nu sunt vinovat mai ales ca in magazinul meu dupa terminarea programului meu normal putea sa intre oricine atat colegii de la magazinul alaturat cat si sefii. O problema de genul a fost discutata prin febroarie cand mi-au disparut niste articole din niste truse de chei, truse ce se vindeau totale nu la bucata. Administratorul a fost instiintat si pana la urma tot eu a trebuit sa le platesc. Ei ma acuza de furt eu sunt nevinovat, am facut inventarul si am iesit cu o suma de 26.000 lei, pe minus. Ei acum vor sa mergem in instanta, dar ei nu inteleg ca intr-un magazin cu 800 (aproximativ) de canistre de vopsea deschise pierderile sunt uriase. (vopseaua se evapora deci scade la gramajul inventarierii). Maine o sa se faca plangere la politie de catre administratie pentru furt. Da este dovedibil ca marfa de pe facturile lipsa si neinregistrate a intrat in magazin dar atat eu cat si colegii, ne facem unul altora receptiile de marfa (inregistrarea facturilor cat si a nir-urilor). Mai departe o sa angajez un avocat, dar eu sunt nevinovat si o sa-mi sustin nevinovatia pana la capat. Am o inregistrare in care "sefa" o acuza si pe mama ca ea m-a invatat, mama lucreaza de 25 de ani si nu a avut probleme de genul niciodata. Dupa dumneavoastra care ar fi etapele prin care eu ar trebui sa trec pentru a-mi sustine nevinovatia?
Este foarte bine ca v-ati gandit sa va angajati aparator. Impreuna cu acesta o sa stabiliti strategia apararii.
Aveti dreptul sa propuneti administrarea de probe prin care sa incercati sa demontati acuzatiile aduse.
Se poate solicita efectuarea unei expertize, urmand sa stabiliti obiectivele in functie de situatia de fapt.
Din descrierea dvs este posibil sa fiti acuzat de delapidare.
Va multumesc pentru raspuns. Este frustrant sa vezi cum te acuza pe nedrept. Am mai lucrat in multe locuri si nu am avut probleme. Este singurul loc in care am avut probleme.