avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este diferenta la plata intre concediul prenatal ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este diferenta la plata intre concediul prenatal si cel de crestere a copilului?

Buna ziua!
Cum voi fi plătită in concediul prenatal in astea 126 zile si dupa in cel de crestere a copilului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 2 Octombrie 2017
1. Cuantumul lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Conform codului fiscal, indemnizația de maternitate nu se impozitează, din ea reținându-se doar CAS-ul și este suportată integral din se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

2. Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată și nici mai mare de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.urmeaza sa nasc pe 24 februarie 2022.ma intereseaza ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Urmeaza sa nasc pe 24 Februarie 2022.Ma intereseaza cum se plateste concediul prenatal,postnatal si cel de crestere copil si de catre cine(angajator ... (vezi toată discuția)
cate zile de concediu de maternitate sa-mi iau (cea mai avantajoasa varianta)? dumitrunicole dumitrunicole Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti care este varianta cea mai avantajoasa pentru mine. Sunt gravida, iar din saptamana 38 (01.10.2018) am intrat in ... (vezi toată discuția)
Prenatal Elllena96 Elllena96 Soțul meu are salariul brut 1900 de lei și as dori sa știu cam cât ar veni indemnizația de creștere copil atunci când va întra în prenatal. Mulțumesc (vezi toată discuția)