avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer de afacere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer de afacere

Am intalnit acest termen de "transfer de afacere" partial sau total dar nu am gasit concret, care sunt pasii de urmat/institutiile implicate pentru aceasta situatie. In cazul meu, vom infiinta o firma noua, in care voi fi asociat minoritar si ar trebui "transferat" site-ul cu baza de date de clienti + stoc de marfa de pe o firma existenta, in care sunt asociat, pe firma noua. Daca am inteles corect, avantajul in cazul transferului este ca nu se plateste tva si impozit pe venit la bunurile transferate, comparativ cu o vanzare a acestor bunuri.
Intrebarile sunt:
- in cazul meu, se poate considera aceasta un transfer partial de afacere
- daca raspunsul este da, care sunt pasii de urmat, concret. Dupa ce infiintam firma la reg comertului, ce trebuie facut?
- ce institutii ale statului sunt implicate
- daca mai sunt alte detalii de care ar trebui tinut cont cand se ia decizia de transfer sau decizia de vanzare
- daca exista dezavantaje in cazul unui transfer de afacere partial?
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
AnnaM1, utilizator
Cel mai recent răspuns: feliciaND , utilizator 20:24, 10 Februarie 2021
Buna seara! Cum ati procedat pana a urma? Suntem intr-o situatie similara si firma de contabilitate nu ne-a oferit solutie pentru transferul soldurilor clientilor de pe o societate pe alta.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, srl cu datorii anaioana anaioana In urma cu 9 luni mi_am deschis un magazin naturist, felul societatii microintrepindere cu impozit pe venit, in tot acest timp eu am bagat bani, dar nu am avut ... (vezi toată discuția)
Sa radiez i.i. si sa transfer totul pe srl. IleanaGavrila IleanaGavrila Buna dimineata , Am o I.I. si un S.R.L. unde sunt asociat unic.As vrea sa radiez I.I. si sa transfer totul pe SRL. Care este procedura corecta? Multumesc (vezi toată discuția)
Bilant lichidare societate cu stoc marfa starcopit starcopit Sunt in faza de radiere a unei mici firme (srl) care din 2009 nu a mai avut nici un fel de activitate fiind suspendata iar apoi lichidata in vederea ... (vezi toată discuția)