avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sa radiez I.I. si sa transfer totul pe SRL.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sa radiez I.I. si sa transfer totul pe SRL.

Buna dimineata ,
Am o I.I. si un S.R.L. unde sunt asociat unic.As vrea sa radiez I.I. si sa transfer totul pe SRL. Care este procedura corecta?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:00, 23 Septembrie 2020
Buna ziua

1. Radiati I.I.
[ link extern ]

2. Transferati patrimoniul de la fostul I.I. la SRL, prin creditarea firmei sau prin majorare de capital social.
Cred ca ar trebui mai intai sa detaliati putin in ce consta acel "totul". Adica mai simplu ar fi sa vindeti initial catre SRL cu factura si chitanta acel "totul" daca e vorba de stoc de marfa si bunuri de natura mijloacelor fixe, daca in asta consta acel "totul" si numai dupa aceea radiati I.I. de la registrul comertului si depuneti si ultima declaratie unica la finante. Daca e vorba si de contracte cu furnizorii sau de prestari servicii catre diferiti clienti, tot inainte de radiere ele trebuie inchise de comun acord cu partenerii si deschise altele pe SRL. Similar daca cumva aveati contracte de munca pe I.I.
Daca cumva este pe I.I. si o casa de marcat, luati legatura cu firma de la care ati cumprat-o si va ajuta ei cu actele de transfer si fiscalizare.
Sa apelati la o majorare de capital social in natura e neindicat in cazul concret prezentat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stoc de marfa la pfa radiat din oficiu de onrc ROMANLOREDAN ROMANLOREDAN Un PFA radiat din oficiu de catre ONRC la data de 18.03.2019 are stoc de marfa, ba mai mult a mai si vandut din stoc cateva zile pana a aflat de radiere. ... (vezi toată discuția)
Societate radiata naivatco naivatco sunt actionar intr-o societate comerciala radiata cu 314/2001. cf art 7 din 314/2001, bunurile din patrimoniu se supun prevederilor art 477 C.C. ( adica bunuri ... (vezi toată discuția)
Închidere întreprindere individuală Adina Olar Adina Olar Doresc informații referitoare la procedura de închidere a unei I.I. Deoarece doresc sa-mi înființez SRL. (vezi toată discuția)