avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dilema!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dilema!!

Buna ziua!!sunt asistent personal al fiicei mele cu gr de handicap grav 1 ,platita din fonduri publice,si am un al doilea servici,acum ma obliga sa imi fac cerere de demisie si sa raman doar cu un singur servici.....care e legea clar???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 5 Octombrie 2017
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti avea mai multe c.i.m. la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
Va multumesc!!!dar ei spun ca orele se suprapun in anumite zile,si ma obliga sa renunt la un contract,desi stiu ca asistentii personali ai persoanelor cu dizabiliti pot lucra cu norma intreaga.eu trebuue sa muncesc doar noaptea sa nu se suprapuna,NU MAI INTELEG NIMIC!!!
In situatia in care programul de munca se suprapune, atunci trebuie sa se modifice in c.i.m.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ei (cei de la resurse umane)unde sunt asistent personal imi cer demisia,cum ca nu se poate nici cum....se pare ca asta imi ramane,demisia????
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.

Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatul, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca sunt angajat ca si asistent personal cu 8 ore, ... simomates simomates Buna ziua, Daca sunt angajat ca si asistent personal cu 8 ore, CIM, incheiat cu o primarie din judet si ulterior am participat la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)
Cumul functii cioarec carmen cioarec carmen Pot cumula salariul meu din mediul privat program 4 ore cu salariul de asistent personal al mamei mele . (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Robert19831983 Robert19831983 Buna ziua, Vreau sa imi schimb locul de munca iar noul angajator ma forteaza sa demisionez de la actualul job si apoi imi face CIM. Eu as dori sa fac intai ... (vezi toată discuția)