avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fila cec fara acoperire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fila cec fara acoperire

Buna seara .Asociatul meu , care este si administrator la firma , srl. a fost chemat la politia economica ,pentru o fila cec fara acoperire.Doresc sa mentionez ,ca lucram de trei ani cu astfel de instrumente de plata ,toate au fost platite la timp , in afara da ultima fila . suma este de 8000 lei. noi am inchis punctele de lucru, ceilalti furnizori si-au luat marfa, practic nu mai avem nimic decat datorii: banci , finante .
am citit legile, stiu e caz penal, dar as vrea sa-mi raspundeti din experienta.
poate fi condamnat la inchisoare? avem nevoie de avocat?
se ia in considerare si platile facute anterior , toate la timp si sume mari , avand in vedere ca faceam comert cu mobila?
astept raspuns. multumesc
Cel mai recent răspuns: r82z , utilizator 14:49, 5 Decembrie 2009
Pentru a va raspunde la aceasta intrebare trebuie lamurite mai multe aspecte , precum:
--fila CEC a fost completata integral de asociatul dvs sau a fost lasata necompletata drept garantie si furnizorul a completat-o si introdus-o la plata?
--firma dvs este in incapacitate de plata? daca da , la data emiterii filei era in incapacitate?
In prima faza nu aveti nevoie de un avocat dar sfatul meu este sa nu tratati cu lejeritate situatia fiindca nu se stie niciodata! B-)
. multumesc pt raspuns. nu firma nu a intrat in insolventa,la furnizori a ramas de plata doar 8000 ultima fila ,
fila da era completata de asociatul meu , lasata la furnizor pentru a fi introdusa la plata in 45 de zile , asta era intelegerea. ei au respectat termenul dar noi cu criza asta ... pur si simplu nu am mai facut fata.
el era administrator unic , el semna. dar sincer imi fac griji pentru el , pentru ca nu a fost vorba de inselatorie. chiar nu s-a mai putut.
Ramane la latitudinea procurorului care instrumenteaza dosarul.Parerea mea este ca daca se achita prejudiciul integral procurorul poate lejer da scoatere de sub urmarire penala in baza art.18 indice 1 Cod Penal.
Art. 18/1. - Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni

Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.

În cazul faptelor prevazute în prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute în art. 91.

B-)

va multumesc pentru raspuns, am sperat sa raspundeti d-voastra d-le grigore. va apreciez raspunsurile. sa speram ca in cazul nostru sa fie o sanctiune administrativa asa cum spuneti.
dosarul a ajuns la ploitia economca , s-au dat declaratii, dar ei spun ca pedeapsa e de la 1 an la 3 ani inchisoare. poate ar trebui sa luam un avocat totusi?
sal din nou! in cel mai rau caz daca nu se achita integral sau macar o parte prejudiciul creeat i se va aplica executarea pedepsei in liberare conditionata pe un anumit termen in care nu mai trebuie sa comita infractiuni.dar e posibil si aplic.unei sanctiuni cu caracter administrativ!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat n3lutzu_me n3lutzu_me am urmatorul caz: 2 indivizi fura 3animale de casa, si le vand, cumparatorul stie k sunt furate. prejudiciul 1 000 lei cei 2 sunt prinsi, pagubitul isi ... (vezi toată discuția)
Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)
Nup la file cec refuzate la plata Cent Cent In ce conditii se da NUP pentru CEC fara acoperire? Daca e fila CEC garantie difera regimul? (vezi toată discuția)