Buna seara, Ma numesc Bunduc.In urma cu mulți ani,am fost căsătorită cu cetățean japonez iar ulterior am divorțat! Căsătoria precum di divorțul , nu au fost transcrise in registrele de stare civilă românești! Doresc neaparat sa înscriu schimbările de stare civilă produse in România.Ca acte doveditoare,am certificat de căsătorie/divorț eliberate de primăria orașului in care am înregistrat căsătoria și divorțul! Menționez ca singura forma de recunoaștere a căsătoriei /divorțului in Japonia ,este primăria care eliberează cele doua documente și ulterior trecerea/radierea (din)in registrul de familie al soțului! Specific ca legătura cu fostul soț nu exista,neavând sub nici o forma posibilitatea de a-l contacta prin urmare ,imposibil de a intra in posesia unui act de identitate a acestuia,necesar in procesul de transcrierea a căsătorie/divorțului!Va rog sa îmi Spune-ți,în acest caz, ce cale legală ar trebui sa urmez și ce documente trebuie sa pun la dispoziția autorităților romane! Cu respect,va multumesc ! Bunduc