avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... inregistrare in ANAF a perioadei CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

inregistrare in ANAF a perioadei CCC

Buna ziua.

In anul 2016 am nascut, in luna februarie si dupa cele 126 de zile de pre si post natal incheiate undeva la inceputul lunii iunie, am intrat in concediu de crestere a copilului.
Pana aici toate bune si frumoase, am primit scrisoarea de la Ministerul Muncii cu aprobarea CCC si a indemnizatiei aferente.
Acum cateva zile am aplicat pentru un credit si in urma interogarii in ANAF banca ma suna sa-mi spuna ca pe perioada aferenta CCC din 2016 eu nu figurez cu nici un venit.
Este normal ca indemnizatia CCC sa nu apara in ANAF? Am cerut si o adeverinta pe venit pe 2016 pe portalul virtual ANAF si intr-adevar nu apare nici un venit dar nu inteleg de ce si as vrea sa stiu cum imi va afecta acest lucru pensia ( in caz ca mai apuc asa ceva :) )
Multumesc foarte mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 6 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele aflate in concediul pentru ingrijirea copilului trebuie raportate de angajator in Declaratia 112 pe perioada concediului.

Prin urmare, mergeti la angajator si vedeti daca v-a declarat in D112.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. In cazul in care angajatorul a uitat sa depuna aceasta declaratie ce se mai poate face in aest moment? Se poate depune retroactiv? De catre angajator? Sau trebuie sa merg eu cu toate actele doveditoare ale CCC-scrisoarea de la Ministerul Muncii adica-la ANAF. Sincer mi se pare ciudat ca ANAF nu stie ca Ministerul Muncii mi-a dat acei bani....pe acei bani nu se platesc taxe? Multumesc.
Le poate depune sau daca le-a depus depune rectificative.

Pentru perioada CCC, plata contribuției de asigurări sociale de sănătate se asigură de la bugetul de stat.

Indemnizatia CCC nu este impozabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post natal malenadiva malenadiva Buna seara, Am incercat sa deslusesc misterul singura, insa am gasit atatea variante pe atatea forumuri, incat nu mai stiu ce este de actualitate si ce ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar indemnizatie pt crestere copil irysmiki irysmiki Buna seara, va rog sa imi spuneti daca azi se implinesc cele 126 de zile pt concediul pre-post natal, iar in ziua 127 ar trebui sa depun dosarul de ... (vezi toată discuția)