Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. Este legal ce a facut?Il pot obliga sa desfiinteze geamurile?
Daca a obtinut acordul de la vecin sa construiasca inainte de a cumpara eu mai pot face ceva?Streasina lui cade la limita cu gardul, dar zapada sunt sigur ca o sa cada la mine in curte.
Prostie mai mare ca asta nu am vazut in viata mea.
Imi construiesc o casa langa un bloc, o sa dau in judecata dezvoltatorul sau toti proprietarii de apartamente ca sa isi zideasca geamurile sa nu vada la mine in curte.
Esti normal? Pudic? Timid? Sfios? Crezi ca o sa stea cu binoclul pe tine?
El a construit primul. Nu-ti convine, trebuia sa nu cumperi terenul sau sa iti faci tu casa 'cu fundul' la el ca sa nu te vada...
Nu despre dreptul de servitute este vorba ci,despre distanta minima pentru fereastra la vedere,fiind obligatorie pastrarea unei distante de cel putin 2 metri intre fondul,ingradit sau neingradit,apartinind proprietatrului vecin si ferestra pentru vedere.[Art.615 NCC].De asemenea,potrivit art.611NCC"Proprietarul este obligat sa isi faca streasina casei sale astfel incat apele provenind de la ploi sa nu se scurga pe fondul proprietarului vecin."[Picatura stresinii]
Da pentru ca el e primul propietar si ce e atata zarva faceti ca e bine sa ai vecini nu trebuia sa cumparati ca ati vazut terenul nu?ce va faceti atata ura nici nu ati inceput sa construiti si va dati asa mare vecin nui bine cu vecinul trebuie sa fiti un vecin bun cai mai bun un vecin ca un frate departe ca pina vine fratele de departe vecinul iti sare in ajutor .pina a acumai nu ai stiut asta nu tea invatat parinti despre vecini .si inca ceva daca intri in judecata cu vecinul nu mai poti sa construiesti nimic esti sistat ai stiut asta iti spun eu doar esti matur sa gandesti
Cred ca esti unul dintre cei care si-au pus casa pe hotar cu vecinul.Ai auzit de codul civil?E o aberatie ce spui tu, adica legea e facuta doar pentru unii.