avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Proces verbal CFR
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Proces verbal CFR

Bună ziua!

Pe data de 01/07/2017 am călătorit împreună cu soția mea din Constanța către Câmpina (reședința noastră) via București.
Deoarece trenul Constanța-București a avut întârziere aproape am ratat trenul spre Câmpina, am achiziționat bilete spre casă de la un automat din incinta gării. Mai aveam 3 minute până pleca trenul și soția era însărcinată în luna a șaptea și din neatenție și grabă nu am așteptat să se imprime și al doilea bilet crezând că sunt amândouă biletele pe cel imprimat însă cei de la CFR aveau o reclamă cu călătorie în Grecia atașată.
În tren, la sosirea controlorului am observat că avem un singur bilet însă aveam chitanța de la cele 2 bilete.
Acesta din urmă (o ea) nu a dorit sub nicio formă să ia în considerare împrejurările prin care am ajuns în această situație (întârzierea trenului) și nici tichetul cu dovada că am cumpărat 2 bilete.
Mi-a spus să cumpăr alt bilet (47 lei) însă eu nu am dorit.

Am fost legitimați de un ofițer de poliție TF în gara Ploiești și acesta când a văzut despre ce este vorba a spus, citez:
"Haideți doamnă că nu sunt de rea credință!"

Astăzi 06/10/2017 am primit procesul verbal și notificarea de plata cu suma de 377 lei.

Întrebarea mea este:

Pot să fac contestație? Au "ei" dreptate sau eu?

Mulțumesc pentru ajutor!

O zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: Adrian Craciun , utilizator 18:04, 6 Octombrie 2017
Contestati PV si notificarea de plata (vedeti termenul de contestare si unde depuneti contestatia, probabil la judecatorie), anexati copii dupa bilet/ chitanta pentru 2 bilete si o nota in care prezentati explicatiile. Daca aveti chitanta ca ati platit 2 bilete, chiar daca ati luat doar 1 bilet, nu vad de ce nu ati putea avea castig de cauza.
In mod normal trebuia sa inscrieti data la carea ti primit PV si notificarea pe documentul postasului, in functie de aceasta data urmand a depune contestatia in termen.
Ok.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Luni o să mă duc la judecătorie să văd ce pot face.

O seară frumoasă!
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Adrian Craciun, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cfr gidragos gidragos Acum un an si ceva (mai exact in iulie 2009) am circulat fara bilet cu un tren accelerat. Controlorul de tren a decis sa-mi dea amenda, deoarece nu aveam bani ... (vezi toată discuția)
Intarziere tren cfr gera905 gera905 in data de 03.06.2015 trenul IR1580 a avut o intarziere de 40 min. Cerand in gara Cilnita o restituire din pretul biletului, seful de gara ridica din umeri si ... (vezi toată discuția)
Abuz în serviciu controlor cfr nea_marin nea_marin Bună ziua! Pe scurt: V-aș ruga, vă rog frumos, să mă sfătuiți unde este cel mai bine să depun o plângere pentru abuz în serviciu contra ... (vezi toată discuția)