adrian stoica a scris:
vreau un sfat in ce privesc garantiile.S-au oprit garantii de buna executie si conform contractului 50% se restutie la sfarsitul lucrarii si 50% dupa 12 luni .Eu cred ca trebuie sa le trec specificand termenii contractuali de restituire...o parere
La data deschiderii procedurii de insolventa toate creantele devin exigibile ca urmare garantia de buna executie conform contractului care ar fi trebuit incasata peste 12 luni devine exigibila si va sugerez sa o treceti in cererea de admitere a creantei ( anexat o copie dupa contract )
Buna ziua,
Stimate coleg @adrian stoica,
Opinia mea este diferita de a Dvs. si iata si argumentatia:
Garantia de buna executie
nu este, la aceasta data,
o creanta certa lichida si exigibila ce poate fi inscrisa in Tabelul creantelor
Ea este o suma de bani in mana Investitorului care garanteaza, pentru viitor, faptul ca Executantul va efectua remedierea deficientelor ce pot aparea in timp la constructie pana la data Receptiei definitive a acesteia.
Garantia de buna executie este strict legata de constructie si o urmeaza pe aceasta, indiferent cine este proprietarul ei.
Se lichideaza si radiaza societate, nu constructia.
In procedura de lichidare probabil constructia va fi vanduta unui tert.
Acest tert trebuie sa se bucure de garantia constructiei astfel ca acesta, odata cu cumpararea constructiei, va prelua si suma ce garanteaza calitatea constructiei pana la Receptia finala.
Dupa Receptia finala, daca garantia nu a fost consumata integral, ea poate devenii o creanta certa, lichida si exigibila.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov