avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Persoana desemnată înființare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Persoana desemnată înființare ONG

Buna dimineața!
Am nevoie de ajutorul dumneavoastră: se dorește înființarea unui ONG. Are mai mulți membri, persoane fizice, ong uri, SRL uri și o unitate administrativ teritorială. Deși era clar ca jn primar nu se poate ocupa efectiv de procedura de înființare, prin actul constitutiv a fost însărcinat cu toate acestea. Persoana desemnată prin actul constitutiv a făcut procura unei alte persoane pt a face toate demersurile de înființare.
Este admisibilă in instanța acea procura sau nu? Pana la termen ar trebui totuși modificat actul adițional și introdusă o a doua persoana însărcinată cu operaționalizarea ong ului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:38, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acea imputernicire data de AG de constituire este un mandat, care prin definitie este in principiu un act intuitu personae adica strict personal si netransmisibil daca nu s-a prevazut expres asta sau nu prevede legea in cazuri speciale un asemenea drept. Cu ceva noroc judecatoria ar putea "inchide ochii" dar in opinia mea in mod normal ar trebui sa refuze. A indraznit un notar sa autentifice acea procura fara ca in actul original sa se prevada posibilitatea transmiterii mai departe a mandatului primit? Putea fara probleme angaja un avocat sa se ocupe, pt asa ceva nu necesita o autorizare expresa din partea mandantilor care l-au desemnat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ocupa un avocat de înființarea unui ong? Maria&Andreea Maria&Andreea Buna seara Poate un avocat sa infiinteze un ONG in numele nostru?(a celor 3 persoane) (vezi toată discuția)
Membru in consiliul director poate fi reprezentat? Lucian_bz Lucian_bz Um membru al consiliului director poate face un mandat de reprezentare si vot pentru alta persoana care sa il reprezinte in cadrul unei sedinte a consiliului ... (vezi toată discuția)
Aceeasi conducere pentru ong luc7v luc7v Un ONG a fost infiintat acum 2 ani si s-a specificat in statut ca se alege conducerea cu un mandat de 2 ani. Daca acum se alege aceeasi conducere, mai este ... (vezi toată discuția)