avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Se poate ocupa un avocat de înființarea unui ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Se poate ocupa un avocat de înființarea unui ONG?

Buna seara
Poate un avocat sa infiinteze un ONG in numele nostru?(a celor 3 persoane)
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 11:11, 5 Noiembrie 2017
Da, se poate ocupa de actele infiintarii unui ONG.
Multumesc
Daca va referiti sa va reprezinte la sedinta AG de constituire pe baza de imputernicire avocatiala nu de procura autentica notariale, eu opinez ca da, insa sunt anumite controverse in domeniu si am auzit ca unele instante ar fi refuzat sa recunoasca acel tip de mandat, pretinzand ca reprezentantul trebuia sa isi dovedeasca calitatea cu procura notariala nu cu imputernicire avocatiala, din cauza caracterului de act de dispozitie si intuitu personae a intrarii ca fondator intr-o asociatie sau fundatie.. Daca insa e deja agreat in principiu de fondatori draftul de statut si in contractul de asistenta juridica e specificat ca viitorul fondator ce urmeaza a fi reprezentat mandateaza avocatul sa voteze acel statut (cu eventuale ajustari neesentiale) si precizeaza si daca cere sau accepta sa fie ales in anumite organe ale viitorului ONG etc. deci mandatul e clar determinat, nu vad de ce nu ar fi valida o asemenea dovedire a reprezentarii.
INsa pt siguranta maxima puteti face acelui avocat si procuri notariale, atunci nu are cum sa fie vreo problema.... De stiut ca sunt si notari care ridica f. tare din sprancene si sunt derutati cand li se cere sa faca o procura pt reprezentare la infiintare ONG.... Am patit-o de mai multe ori, si a trebuit sa li se duca model si sa li se dea ample explicatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicit infiintare federatie VioletaNed VioletaNed Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: 1. Cum se face imputernicirea unei persoane care sa faca demersurile necesare pentru infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Persoana desemnată înființare ong Alina Tudose 1 Alina Tudose 1 Buna dimineața! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră: se dorește înființarea unui ONG. Are mai mulți membri, persoane fizice, ong uri, SRL uri și o ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatorii persoane din strainatate? eudia eudia ONG-ul pe care doresc sa-l infiintez va avea ca membrii fondatori 2 cetateni romani care traiesc in Austria si respectiv Luxemburg. Este in regula daca vom ... (vezi toată discuția)