avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare

Soțul meu este condamnat la 10 ani de închisoare în italia pentru o bătaie din 2005,noi am aflat de asta abia acum când l.au arestat,am făcut recurs la tribunal acolo nu i s.a aprobat și acum am făcut recurs la curtea de casație,dar o sa dureze mai multe luni până o să primim un răspuns,din aia 10 ani el a făcut în 2005 un an și 3 ani i.au scăzut pentru că acolo s.a dat o amnistie in 2007,vrem sa se transfere in tara după sărbători,până atunci o să facă aproape 6 ani in total,întrebarea mea este daca se transfera in țară poate să beneficieze de eliberare condiționată sau sa fie lăsat în arest la domiciliu?
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 01:18, 8 Octombrie 2017
Despre arest la domiciliu nu poate sa fie vorba. Aceea este o masura preventiva care se poate lua inaintea pronuntarii unei hotarari definitive..
Pentru liberare conditionata trebuie intai sa execute minim 2/3 sau 3/4 din pedeapsa , depinde daca pedeapsa este de fix 10 ani sau mai mare
Cele de mai sus au in vedere transferul acestuia in Romania.
Cel mai bine este sa se verifice legislatia carui stat ii este favorabila, din punct de vedere al executarii si liberarii conditionate, inainte sa se formuleze cererea de trasferare
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Mulțumesc din suflet pentru răspuns,la el este definitivă de 10 ani din care mai are de făcut încă 6,este arestat din luna mai,acolo nu avem pe nimeni și din cauza asta vrea sa se transfere,acolo s.a dus doar pentru recurs,dar la tribunal s.a respins și acum avocatul a băgat actele la curtea de casație dar am înțeles că durează până o să primim un răspuns.Ne'ar putea ajuta un avocat și aici în țară?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
M.mih, utilizator
In Italia termenul dupa care se poata libera conditionat este de 5 ani, daca nu este vorba de recidiva, In Romania 6 ani si 8 luni, pentru o condamnare de 10 ani.
Limitele sunt altele daca are peste 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativă de omor în norvegia. se reduce pedeapsa la jumătate dacă se transferă în românia? dmiclescu@yahoo.con dmiclescu@yahoo.con Buna ziua ,anul acesta sotul meu m.a injunghiat cu un cutit.Aceasta fapta s.a petrecut in Norvegia iar acestia i.au dat 7 ani pt tentativa de omor. Am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Amenda penala revoca liberarea conditionata? Ingrid08 Ingrid08 Buna ziua In urma cu 1 an sotul meu a fost prins la volan sub infuenta bauturilor alcoolice,la instanta de fond au pronuntat o pedeapsa de 1,6 ani si 420 de ... (vezi toată discuția)
Art 254 privind modul de executare a pedepselor annaghe annaghe Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: s-a publicat de curand in monitorul oficial art 254 privind modul de executare al pedepselor? Am ... (vezi toată discuția)