avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Concediul de odihna mi se da numai dupa ce am lucrat o luna.
De exemplu daca vreau concediu in luna martie mi se da doar 6 zile de concediu, chiar daca eu vreau 10 zile (din 21 zile cuvenite, adica o luna lucrata ~2 zile CO).
Este legal ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
microro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 8 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediile se acorda conform unor planificari anuale prealabile. Nu se inchide fabrica pentru ca vrei tu 2 zile in concediu. Normal ca e legal. Ai dreptul la 20 de zile de CO pe an, dar modalitatea de acordare efectiva a lor e apanajul angajatorului, nu al angajatului, cum e si firesc.
microro a scris:

Concediul de odihna mi se da numai dupa ce am lucrat o luna.
De exemplu daca vreau concediu in luna martie mi se da doar 6 zile de concediu, chiar daca eu vreau 10 zile (din 21 zile cuvenite, adica o luna lucrata ~2 zile CO).
Este legal ?

CO se acorda proprotional cu perioada lucrata ...In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

La 21 de zile de CO anual corespund 1,75 zile/luna de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune , va rog, in cazul concediului de odihna, anagajatii nu doresc sa ia cate 10 zile odata din co, cum prevede codul muncii (cel ... (vezi toată discuția)
Concediul edwe69 edwe69 de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea celor 10 zile de concediu de odihna nataliaptw nataliaptw Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, in cazul planificarii fractionate a concediilor de odihna, angajatul este obligat sa isi ia 10 zile de ... (vezi toată discuția)