avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

eroare materiala

referitor la ordonanta de plata, instanta a pronuntat o incheiere prin care se amana termenul si ulterior a emis o sentinta, prin care s-a decis respingerea acesteia. Potrivit procedurii speciale, instanta pronunta o incheiere nu sentinta. Mentionez ca s-a depus de creditoare cerere in anulare, mult prea tarziu. Se poate incadra la eroare materiala, faptul ca instanta a pronuntat o sentinta si nu incheiere????
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:13, 8 Octombrie 2017
Cazurile de erori materiale si omisiuni sunt cele prevazute de art.442 NCPC,opinia personala este ca s-ar incadra in aceste prevedri legale, dar,nu vad cu ce va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească Algiu George Algiu George Ce înseamnă: ,, anulează procesul verbal de cotraventie _ _ _ și exonerează petentul de la plata amenzii aplicate, în cuantum de 250 lei. Menționez că ... (vezi toată discuția)
Rectificare/clarificare sentinta pronuntata acum zece ani marius675 marius675 Pentru o sentinta definitiva si irevocabila emisa acum 10 ani pot cere clarificarea ei (rectificarea ei) incat sunt unele puncte neclare chiar pentru ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila interpretata gresit pentru modificarea parcela si tarla din tp claudiubogdan81 claudiubogdan81 Buna ziua, Reclamantul face cerere pentru indreptarea din TP a tarlalei si a parcelei. cf. art. 59 ind. 1 din L 18/1991. dand in judecata CL, CJ si alti 2 ... (vezi toată discuția)