Buna ziua !! Va rog frumos sa ma sfatuiti ce actiuni legale se pot lua in situatia in care mama mea a stat fara contract de inchiriere intr-un imobil sub inchiriat de stat proprietarului , acesta din urma impunandu-se cu amenintari sa se elibereze imobilul pana deseara .Mentionez ca nu dispun de resursele neccesare in momentul de fata ca sa-i pot schimba domiciliul mamei peste noapte. Va multumesc anticipat !!
Inca odată: chemați poliția. Ar fi bine sa contactați un avocat pentru o notificare.
Nu am înțeles cine e proprietarul, cine locatorul, cine subînchiriază.
Proprietar este statul (RAEDPP) , ca locator in contract cu statul este trecuta d-na P . Gica , cel care ameninta si ocupa spatiu in momentul de fata este P Mihai in calitate de sot , cei doi la randul lor au inchiriat mamei mele. Va multumesc frumos pentru sfaturi .
Eu nu as suna iute la 112 si nici nu as chema politia. M-as uita intai daca locatarul sta in imobil cu forme LEGALE. Din ceea ce am dedus pana acum tind sa cred ca nu... Poate nu are nici viza de domiciliu/resedinta. Atunci despre ce eventuala violare de domiciliu vorbim, mai ales ca persoana insasi i-a permis omului sa intre.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Problema cu sau fara forme legale este a locatorului si in niciun caz a locatarului, pentru ca pe de-o parte locatorul daca este la randul lui chirias la stat nu avea voie sa subinchirieze, in vreme ce locatarul care a inchiriat locuinta cu sau fara acte nu are nicio obligatia in afara de a-si achita chiria si consumurile lunare. Iar, violarea de domiciliu este incidenta acolo unde se locuieste efectiv si nu este conditionata de viza de resedinta sau de alta viza.