avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriaș obligat să evacueze imobilul într-o zi. Are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriaș obligat să evacueze imobilul într-o zi. Are dreptul titularul de contract să facă asta?

Buna ziua !! Va rog frumos sa ma sfatuiti ce actiuni legale se pot lua in situatia in care mama mea a stat fara contract de inchiriere intr-un imobil sub inchiriat de stat proprietarului , acesta din urma impunandu-se cu amenintari sa se elibereze imobilul pana deseara .Mentionez ca nu dispun de resursele neccesare in momentul de fata ca sa-i pot schimba domiciliul mamei peste noapte. Va multumesc anticipat !!
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:44, 23 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inca odată: chemați poliția. Ar fi bine sa contactați un avocat pentru o notificare.
Nu am înțeles cine e proprietarul, cine locatorul, cine subînchiriază.
Proprietar este statul (RAEDPP) , ca locator in contract cu statul este trecuta d-na P . Gica , cel care ameninta si ocupa spatiu in momentul de fata este P Mihai in calitate de sot , cei doi la randul lor au inchiriat mamei mele. Va multumesc frumos pentru sfaturi .
acest răspuns util
Dar de ce statul nu inchiriazael? Cum e folosinta trecuta la PG daca statul e proprietar?
Mergeti cu actele undeva.
Eu nu as suna iute la 112 si nici nu as chema politia. M-as uita intai daca locatarul sta in imobil cu forme LEGALE. Din ceea ce am dedus pana acum tind sa cred ca nu... Poate nu are nici viza de domiciliu/resedinta. Atunci despre ce eventuala violare de domiciliu vorbim, mai ales ca persoana insasi i-a permis omului sa intre.
acest răspuns util
Problema cu sau fara forme legale este a locatorului si in niciun caz a locatarului, pentru ca pe de-o parte locatorul daca este la randul lui chirias la stat nu avea voie sa subinchirieze, in vreme ce locatarul care a inchiriat locuinta cu sau fara acte nu are nicio obligatia in afara de a-si achita chiria si consumurile lunare. Iar, violarea de domiciliu este incidenta acolo unde se locuieste efectiv si nu este conditionata de viza de resedinta sau de alta viza.

Alte discuții în legătură

Chiriaș plângere penală pentru violare domiciliu Himmel Himmel Bună ziua, Mama mea a dat în chirie grsoniera unde am și eu adresa din buletin. O familie cu 2 copii, aceste persoane nu au plătit chiria și de vreo 6 ... (vezi toată discuția)
Când pot incepe partajul? Andrei0307 Andrei0307 Buna ziua! Locuim cu bunica soției care ne-a vândut cu contract partea ei de 5/8 din casă. Unchiul,mătușa și tatăl soției dețin o cota de 1/8 fiecare ... (vezi toată discuția)
Intimitatea proprietarilor - dispozitiv de ascultare instalat în casă de fostul concubin Mirabela Vlad Mirabela Vlad Buna seara. In primul rand va multumesc pentru timpul acordat si pentru efortul depus in oferirea raspunsurilor, consider acest portal foarte util. Sper sa ... (vezi toată discuția)