Vreau sa cumpăr un imobil de la doi moștenitori. La ce riscuri mă expun ținând cont de faptul că unul dintre ei a făcut o chitanță de mână cu altă persoană?
As dori sa cumpar o casa dar sunt 2 mostenitori iar unul a facut o chi tanta de mana(neautentificata)prin care isi vinde partea luí catre alta persoana.La CE riscuri ma expun daca cumpar de la cei 2 deoarece ñu s a facut iesirea DIN indiviziune
Ideea e urmatoarea: oricum orice hartie de mana e nula, nu poate atesta transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil, care se efectueaza in anumite conditii, nici chiar daca s-au transferat bani. In cel mai rau caz persoana care incaseaza pe aceste temeiuri sume de bani si nu mai doreste sa le restituie se face vinovata de inselaciune. Problema e sa nu va treziti dat in judecata pentru anularea actului si sa aveti ghinionul sa dati peste un judecator ...nu mai comentez de care, ca am vazut suficiente hotariri ilegale sau date cu incalcarea legii. Problema e de bani si de faptul ca riscati sa fiti purtat pe drumuri.
Ar mai fi o problema, cu care m-am confruntat si eu: datorita starii de iesire din indiviziune raportat la intreaga masa succesorala prevazuta in certificatul de mostenitor, nu am putut cumpara o parte dintr-o mostenire, ci doar dreptul succesoral. Cel putin asa au sustinut toti cei 3 notari la care am fost si care ne-au spus acelasi lucru. Acum ma judec pe iesire din indiviziune in conditiile in care am achizitionat doar dreptul la succesiune pe o casa+teren.
Incurcate sunt caile Domnului dar si mai incurcate "culoarele justitiei"...
E discutabil daca nu va exista nicio urmare, vazand ca desi promisiunea de vanzare este neautentica, fara notare in CF, dv. totusi aveati cunostinta de ea. Depinde cine ce va solicita si dovedi.
Colegul Dan Popescu se referea, probabil, la dezbaterea mostenirii ca eraa facuta, nu iesirea din indiviziune, corect.
Parerea mea e sa reglementeze mostenitorul si problema celeilalte promisiuni si sa cumparati apoi. Sau sa faceti mentiune de asta sau sa il despagubiti etc.