avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua, m-am intors la munca din concediul de crestere copil, iar acum iau stimulentul de insertie pana face copilul 3 ani, deoarece m-am intors mai devreme la munca. Puteti sa imi spuneti va rog, daca au voie sa ma concedieze in aceasta perioada cat iau de la stat stimulentul de insertie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 9 Octombrie 2017
Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție.

Interdicția se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

Interdictia incetarii raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție, nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea in perioada stimulentului de insertie dupa legea intrata in 1.07.2017 Violeta89 Violeta89 Buna ziua, In 30 decembrie anul acesta ma reintorc la locul de munca in stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani,ma reintorc cu 60 de zile mai ... (vezi toată discuția)
Concediere gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, m-am intors la serviciu in octombrie 2018 din concediu crestere copil. Copilul a implinit 2 ani in decembrie 2018. Beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Concediere Dfg9 Dfg9 Sunt in insertie pina in 05.2020. Angajatorul ma demis conform art 65 si 66 din legea 53/2003. Are voie sa ma concedieze fiind in insertie ? conform OUG nr ... (vezi toată discuția)