avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția îmi vizualizează contul bancar în calitate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția îmi vizualizează contul bancar în calitate de angajată a băncii la care e deschis. Este aceasta o încălcare a dreptului la viață privată?

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca se considera incalcarea drepturilor la viata privata faptul ca sotia imi acceseaza/vizualizeaza frecvent contul bancar de la ING, in conditiile in care ea este angajata a bancii iar contul meu nu este deschis la sucursala la care ea activeaza.
Multumesc,
Mihai Sbirneciu
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati banca
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti sa trimiteti o notificare bancii, sucrsalei, dupa caz, insa trebuie luat in calcul ca ii puneti jobul in pericol. Cu ea ati vorbit? De unde stiti ca va acceseazainformatiile personale? Este imputernicita pe cont?
In rest, va puteti transfera veniturile la alta banca. Oricum, nu asta pare a fi problema esentiala, poate vorbiti si stabiliti niste reguli exacte.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In rest, va puteti transfera veniturile la alta banca. Oricum, nu asta pare a fi problema esentiala, poate vorbiti si stabiliti niste reguli exacte.


Nu inteleg, omul nu incalca nimic, fosta sotie incalca contractul de munca pentru ca acceseaza niste informatii fara drept. De ce sa-si mute domnul contul pentru ca banca are un angajat incompetent?
Notifica banca, se iau masuri si da, din fericire poate concediaza pe fosta sotie. Nu imi doresc nici eu si cred ca nici dumneavoastra ca banca unde va aveti conturile sa aiba angajati care in functie de interesele personale sau modul in care se trezesc in dimineata respectiva ofera informatii confidentiale sau nu. Ca asa cum acceseaza contul fostului sot poate accesa si contul unei prietene cu care s-a certat sau al celui cu care i-a fost casatoita verisoara.
Genul asta de abateri nu sunt trecute cu vederea si asa este si normal.
Stimate domn, mai mult prezentati o temere decat o realitate. Exista reguli f clare in banci privind accesul la conturile personale, orice astfel de acces lasand un tracking. Singurul care este indrituit sa va vizioneze contul este administratorul de cont, respectiv superiorii acestuia. Toti sunt tinuti de respectarea secretului bancar, neavand voie a impartasi informati catre terti neautorizati. O accesare a contului dvoastra de catre cineva de la o alta sucursala este extrem de improbabila.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici eu nu inteleg de ce va suparati asa.
Userul nu scrie ca vrea sa-si lase sotia pe drumuri si sa arunce relatia la gunoi. Eu nu pot banui. Nu stiu care solutie e mai buna, i le-am spus pe cele la care m-am gandit. Poate ca i se potriveste una, poate cealalta, poate niciuna din ele, poate una macar il inspira sa discute cu sotia, poate doar s apuna o intrebare la serviciul sotiei. Nu stiu.
Cert e ca indiferent de cum as proceda eu, domnul are mai multe variante si e liber si la fel de legal sa aleaga alta decat as alege eu. Sau dv.
Pe de alta parte, mi-am "luat" contul de la o banca pentru mai putin de-atata.

Alte discuții în legătură

Cont bancar, confidentialitate tranzactii teetw116 teetw116 Buna ziua! doresc sa va intreb daca un functionar bancar,are voie sa-mi acceseze contul bancar fara acordul meu!am probe in acest sens!Doresc sfaturi in acest ... (vezi toată discuția)
Hărțuire și daune provocate după divorț. cărei autorități să mă adresez? Andreea U Andreea U Fostul sot (de care am divortat prin hotarare judecatoreasca definitiva inca din 2016) a solicitat si a obtinut de la banca extrase de cont pentru contul meu, ... (vezi toată discuția)
Verificarea datelor cu caracter personal highlife highlife Buna ziua, Conform legislatiei in vigoare, bancile au dreptul de a verifica datele cu caracter personal pe care noi le oferim la incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)