avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hărțuire și daune provocate după divorț. Cărei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hărțuire și daune provocate după divorț. Cărei autorități să mă adresez?

Fostul sot (de care am divortat prin hotarare judecatoreasca definitiva inca din 2016) a solicitat si a obtinut de la banca extrase de cont pentru contul meu, fara a avea vreo imputernicire din partea mea in acest sens.
Extrasele de cont au fost obtinute luna de luna in perioada ianuarie - septembrie 2017, din sucursale bancare cu care eu nu am colaborat niciodata.
Documentele, in forma originala, fac acum parte, ca anexa, din intampinarea pe care fostul sot a depus-o la judecatorie in dosarul de partaj si pentru care eu am primit o copie conforma cu originalul.
Vreau sa ma indrept atat impotriva fostului sot dar si impotriva bancii pe cale legala. (De-a lungul timpului, de cand cu divortul, fostul sot mi-a pricinuit repetate daune dar in lipsa unor probe concrete acestea au ramas doar la stadiul de plangere la politia locala).
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si recomandari pentru a putea formula o plangere cat mai concreta catre autoritatea competenta in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:45, 30 Octombrie 2017
Stimată doamnă, în primul rând, verificaţi dacă nu aţi semnat, la deschidrea contului, ca el să aibă acces la cont şi să aibă drept de semnătură la contul dvs.
Vă spun asta fiindcă eu, fiind împuternicită la contul fratelui, sunt pusă deseori să semnez în faţa funcţionarilor băncii de la alte sucursle(care nu mă cunosc) fiindcă nu prea îmi seamănă semnăturile cu cea salvată de ei pe PC, la fel, îmi cer CI, tocmai o funcţionară m-a atenţionat că mi-a expirat CI. Cereţi copie după contract şi după actele adiţionale la contract, dacă există.
Dacă nu are drept de semnătură, faceţi prima sesizare la conducerea băncii (sucursala locală şi cea centrală), aşteptaţi răspunsul şi abia apoi demaraţi alte acţiuni. Trebuie să vă dezamăgesc totuşi: în faţa băncii, aveţi şanse minime de câştig, iar pentru falsul în declaraţii (dacă e aşa), procurorii dau NUP, fiindcă nu reprezintă pericol public- Dvs. sunteţi exclusă din public, numai dvs. vă produce daune.
Buna ziua,
Daca nu are drept de semnatura, asa cum v-a indicat repondentul de mai sus, atunci formulati un ordin de restrictie.
Am verificat deja cu banca.
Nu exista o astfel de imputernicire.
Ce v-au comunicat reprezentantii bancii? Care este justificarea pentru care el a reusit sa obtina documente protejate de secretul bancar?
Care este logica pentru acre acele documente nu doreati sa le aratati in instanta? Inteleg supararea dv., si eu as fi la fel, insa documentele puteau fi obtinute legal.
Ati facut plangere interna personalului care a eliberat aceste extrase sau ce alte actiuni ati intreprins si cu ce rezultate?
Momentan nu am un raspuns oficial scris de la banca. Prima varianta scrisa de raspuns spune ca au verificat si nu au constatat cele reclamate de mine. Am revenit cu mai multe detalii si acum astept raspuns (15 zile ramase din cele 30 standard)
Am fost la unitatea centrala din orasul in care locuiesc si am verificat impreuna cu reprezentantul bancii. Nu exista nici o calitate in care el sa poata obtine in mod direct aceste documente.
Nu am o problema cu faptul ca documentele au fost prezentate in instanta. Problema mea este modul in care au fost dobandite, faptul ca timp de 9 luni cineva a verificat luna de luna ce fac eu cu banii mei. Efectiv ma simt terorizata de acest individ. Nu am avut dovezi pana acum pentru alte aspecte de acest fel (urmariri cu masina si sicanari in trafic, amenintari verbale, ....), dar acum se vede clar cum luna de luna a mers la banca sa verifice daca eu am cumparat "un pachet de biscuiti".
Nu stiu exact cum sa formulez plangerea si unde ca sa fiu sigura ca nu isi mai poate folosi influenta ca sa scape si de aceasta data (asa cum procedeaza de obicei).

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca love_singh love_singh Ca persoana juridica imi ridicam extrasul de cont lunar din sucursala bancii .Este adevarat ca din luna august imi venea si pe mail extras dupa fiecare ... (vezi toată discuția)
Comisioane bancare yoyosicoty yoyosicoty Am primit extrasul lunar pe mail de la unicredit, unde am un credit in euro. Pentru prima dată din anul 2011 imi apar in document trei comisioane. Două de ... (vezi toată discuția)
Procura reprezentare banca aur_club aur_club Buna ziua! As dori sa obtin un mode de procura pentru administrarea contului firmei,( retragere numerar, extrase, efectuarea de plati, etc) Multumesc! (vezi toată discuția)