avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine poate apara drepturile unui copil orfan
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine poate apara drepturile unui copil orfan

Buna ziua as vrea va rog sa raspundeti la o intrebare care ma framinta de foarte mult timp:Cum se asigura statul ca bursa de copil orfan ajunge in suma cuvenita ?
Din pacate eu am problema cu asta si am nevoie de ajutor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În general, sumele de bani care se cuvin minorului orfan le solicită ocrotitorul lui legal, de exemplu tutorele, și tot acesta le încasează pentru minor. Însă există și un control al modului în care au fost cheltuite aceste sume, tutorele fiind obligat să depună o dare de seamă la finele fiecărui an, către Autoritatea tutelară. Dacă tutorele poate justifica modul cum s-au cheltuit banii, va primi o descărcare de gestiune, ceea ce presupune că tutorele s-a îngrijit în mod corect de interesele minorului. La sfârșitul perrioadei tutelei, la majoratul celui pus sub tutelă, tutorele va depune o dare de seamă generală, privind modul în care a cheltuit sumele de bani acordate de către stat minorului și a modului cum i-a administrat bunurile . Doar dacă totul va rezulta că a fost corect cheltuit/administrat, tutorele va primi descărcarea de gestiune, altfel, el va trebui să despăgubească minorul .
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt tutore al tatalui meu ,avand tutela speciala ... albu marinica albu marinica Buna ziua! Sunt tutore al tatalui meu ,avand tutela speciala pe o perioada de 5ani In Hotărârea pe care am legalizat-o scrie ca trebuie sa prezint o dare ... (vezi toată discuția)
Tutela-masura de protectie adabia adabia Dupa legea 272/2004 tutela este o masura de de protectie alternativa a copilului care se instituie de catre instanta la sesizarea Protectiei copilului. Dupa ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune fond - tutela (persoana cu handicap) Alecksya Alecksya Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii legat de citatia primita privind descarcarea de gestiune pentru Fond - tutela. Fragment ... (vezi toată discuția)