avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. Se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. Se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare?

Buna seara.
Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a comportamentului de neinteles al tatalui copiilor am ajuns in situatia in care l-am actionat in instanta doar pt pensia alimentara. Mentionez ca a recunoscut copii doar ca nu am fost si nu suntem casatoriti. Doar pensia alimentara o vireaza fabrica la care lucreaza in contul meu. Nu am stabilit custodia copiilor si nici nu am cerut-o.
As dori sa fac in asa fel in cat sa se ocupe de copii atat cat ii permite timpul. As vrea sa stiu daca in instanta in urma unei hotarari obtin un program de vizita al tatalui pt copii iar el refuza sa vina sa ii vada, exista vreo masura impotriva lui in acest sens? Daca programul ramane stabilit iar el refuza in continuare sa duca copii si la el si ii ignora atunci ii se poate face ceva daca ignora copii?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care copiii doresc să petreacă timp cu tatăl lor, nu este nici o problemă.Dacă însă copiii nu doresc, prin acel program, sunt obligaţi să plece cu el, altfel ajungeţi la art. 913 Cod Procedură Civilă, citiţi aici : www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mama isi doreste, de regula si copilul doreste. Daca nu doreste, mama il poate convinge, ca asta e treaba ei.
Asa incat, nu vad problema.
Haideti sa incheiem discutia pe acest subiect cu ultimele precizari: eu ca mamă nu am ingradit si nici nu o sa ingradesc vreodata dreputul tatalui de a vedea copii sau invers. Am spus totdeauna ca usa e deschisa atat tatalui cat si familiei lui de a vedea copii. Copii nu il refuza dar nici nu cer sa il vada pt ca tatal este agresiv verbal. Iar copii nu au dormit cu tatal nu s-au jucat impreuna asa ca nu stiu ce inseamna aceste lucruri si nu le cere nici un copil. Dimpotriva nu vor la tatal lor.
Departe gandul de mina ca vreodata eu sa interzic copiilor de a-l vedea sau departe gandul ca eu sa "montez" copii impotriva tatalui.
Asa ca oamebi buni terminati cu alte idei. Dimpotriva, mi-as dori ca sa fim toti impreuna dar tatal copiilor nu isi doreste asta.
Va multumesc tuturor pt pareri.
acest răspuns util
Stimată doamnă avocat, copiii dvs. fac tot ceea ce vă doriţi dvs.? Poate că da, de aceea sunteţi aici subiectivă.
În situaţia mea, copilul face circ şi nu vrea să vină cu mine la fratele meu, care are copii mai mari ca el, unde eu mă simt în elementul meu, în familie, dar insistă să-l las la colegul X, vrea să şi doarmă la el.
Copii şi copii.
@Adriana Nicoleta
Dimpotriva nu vor la tatal lor.

Păi tocmai asta e problema pe care nu vreţi să o înţelegeţi:dacă există program de relaţii reglementat şi copiii nu vor să plece cu el, atunci ajungeţi să fiţi hărţuită cu plângeri, reclamaţii, executări silite, consilieri, penalizări, etc. şi...aşa cum d-na avocat îşi exprimă certitudinea:
Daca mama isi doreste, de regula si copilul doreste. Daca nu doreste, mama il poate convinge, ca asta e treaba ei.
, aşa consideră şi unele instanţe
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Martonze, utilizator
acest răspuns util
Eu zic ca ar trebui schimbata legea si prevazut ca parintele rezident nu are doar datoria sa "sprijine" relatia nerezident copil, ci sa o adore. Eu zic ca rezidentul trebuie sa fie obligat prin lege sa iubeasca si sa considere ca oricat de unfit parent s-a dovedit nerezidentul pe perioada in care au fost impreuna ca parinti, sa-si stearga asta din minte si sa se gandeasca ca copilul ar numai lucruri bune de invata chiar si de la un derbedeu. Asa ca cu legea drepta inainte! si parintele rezident si copilul trebuie dati cu capul de masa pana vomita, pe baza de prevederi legale desigur, si inteleg ca nimic si nimeni nu e mai benefic pe lumea asta decat un program de vizitare si sa-l iubeasca. Iata cum se re editeaza Big Brother. il iubeseccccccccc

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)