avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat

buna ziua am permisul din ungaria sunt cetatean roman si ma prins politia beat am primit un an inchisoare cu suspendare vreau sa aflucum pot sa recuperez permisul ca e din ungaria si aici in tara mi sa anulat multumesc
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 07:32, 19 Octombrie 2017
In Romania, aveti dreptul sa dati examen pentru obtinerea permisului dupa un an de la ramanarea definitiva a hotararii de condamnare.
si daca am avut permisul din ungaria atunci aici in romania ce acte imi trebuie pentru examen? si ce inseamna examenul ?trebuie sa fac scoala din nou dupa un an cand se termina inchisoarea cu suspendare?multumesc
Trebuie sa faceti din nou scoala de soferi iar examenul consta atat in proba teoretica -sala- cat ci cea practica - oras
OUG 195/2002 art 23 alin (4) Persoanele care solicita prezentarea la examen pentru obtinerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia trebuie sa indeplineasca, potrivit legii, conditiile de varsta, sa fie apte din punct de vedere medical si sa faca dovada pregatirii teoretice si practice prin cursuri organizate de unitati autorizate, potrivit legii.
(9) Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului, corespunzator categoriei de permis solicitat.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat..posibila incriere la scoala...? monalisaalina monalisaalina As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:o persoana posesoare de permis cat B inca ,il are suspendat pe o perioada de 4 luni,are dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea video a examenului auto Lic S Lic S Ca martor la examenul auto, proba practică (orașul), ai dreptul de a filma traseul persoanei care susține proba? Dacă da, în ce condiții? (vezi toată discuția)
Permis de conducere jemna.nicolae jemna.nicolae Buna seara la toti. Sunt in Italia de 2 ani jumate si rezident mai mult de un an. Doresc sa fac permisul de conducere romanesc. Dupa legile la italieni am ... (vezi toată discuția)