avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu inteleg solutionarea unui proces personal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu inteleg solutionarea unui proces personal

Buna ziua.

Va rog respectuos sa ma ajutati cu interpretarea unei solutii primite de curand intr-un proces cu ANAF, in care am fost implicata ca administrator al societatii pe care o detin.

Pe scurt, in urma unui control de anul acesta, inspectorii ANAF au sanctionat societatea mea cu o suma de bani. Am platit jumatate din suma respectiva in mai putin de 24 de ore iar apoi am deschis un proces pentru ca intregul control si sanctionarea in sine au fost abuzive. M-am reprezentat singura, fara avocat.

Ieri am primit solutionarea insa neavand cunostinte juridice atat de mari, nu inteleg exact ce a dispus judecatorul. E de bine sau de rau?

Mai jos va redau textul:

"Înlătură sancţiunea principală cu avertisment aplicată petentei pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art.10 lit. gg din OUG nr. 28/1999. Micşorează sancţiunile aplicate petentei de către agenţii constatatori pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art. 10 lit. d din OUG nr. 28/1999 de la amendă în sumă de 17500 lei şi confiscarea sumei de 510 lei la amendă în sumă de 1500 lei şi confiscarea sumei de 130 lei.

Respinge ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă cererea de restituire a sumelor achitate cu titlul de amendă contravenţională şi respectiv cu titlu de sumă a cărei confiscare s-a dispus prin procesul-verbal de contravenţie contestat formulată de petentă în contradictoriu cu intimata Agenţia Naţională de Administrare Fiscală".

Primul paragraf imi este usor de inteles, ma bucura. Pe al doilea insa nu il inteleg deloc.

Va rog ajutati-ma.

Cu stima,
M.C.
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 13:18, 12 Octombrie 2017
Al doilea se referă la faptul că acea amendă plătită în termen de 48 de ore nu a fost achitată către ANAF ci către direcția de taxe și impozite locale și implicit nu poate fi obligat ANAF la restituire.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Asta inseamna ca as putea cere restituirea diferentei de bani intre cat am achitat deja si cat a modificat acum instanta contraventia, nu? 8750 - 1500 = 7250ron
Bineinteles, dupa instiintare si daca nu face ANAF apel.
daca vreti sa primiti banii inapoi, trebuie sa va adresati trezoreriei, cu hotararea legalizata. anaf nu va poate restitui banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un magazin. Cezar66 Cezar66 Am un magazin de bijuterii placate cu aur.A venit cineva de la garda financiara si mi-a zis ca la casa de marcat trebuie sa am pe langa codul initial,introdus ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu registrul de declarare al banilor ? ghinetgeorge ghinetgeorge Stiu ca nu mai era necesar un astfel de registru. S-a modificat ceva in acest sens? Daca da prince act normativ se specifica acest lucru ? (vezi toată discuția)