avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetățean străin, carte de identitate românească
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetățean străin, carte de identitate românească

Buna ziua ! am o intrebare, poate cineva ma poate ajuta cu un raspuns ! Eu sunt cetatean roman, iar sotul meu e cetatean italian, locuim in Romania de 3 ani, suntem casatoriti de 1 an si avem 2 copii. El munceste in Romania. Are carte de rezidenta de 3 ani,valabila 5 ani, dupa care poate obtine rezidenta definitiva ! As vrea sa stiu daca suntem casatoriti , si munceste in romania n-ar putea sa obtina buletin definitiv de Romania? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:34, 30 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate obtine cetatenia romana, in conditiile legii, si abia pe urma poate face acte de calatorie romanesti. Sau poate obtine permis de sedere pe termen lung.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
tgeorgescu, utilizator
Buletin nu au decat cetatenii romani. Doar dupa ce va obtine cetatenia romana, atunci va avea certificat romanesc si act de identitate. Pana atunci poate solicita permis de sedere, carte de rezidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)