avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare repartitoare de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare repartitoare de caldura

Pot sa montez repartitoare de caldura in apartamentul in care locuiesc in conditiile in care Administratia si unii locatari nu doresc acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
elena.gheorghe15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 22:11, 13 Octombrie 2017
Pentru ca sa fie luate in evidenta consumul inregistrat de aparatele individuale,dispozitia in vigoare prevede ca trebuie sa existe votul minim 80 % dintre locatari pentru instalare repartitoare de cost
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Conform prevederilor art. 10 alin 5 Legea 121/2014 (5) În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea repartitoarelor individuale de costuri pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte.
In aceste conditii montarea repartitoarelor este OBLIGATORIE!
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
In aceste conditii montarea repartitoarelor este OBLIGATORIE!

Si ,mai exact, cum pot fi obligat ?
Atrag atentia ca este obligatirie MONTAREA lor, nu FOLOSIREA lor.
Mostra de lege tampita.
Referitor la obligare nu este prevazuta nici o sanctiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La bloc repartitoarele sunt interzise unde nu sunt racordate 80% dintre apartamente Epuree Epuree Buna ziua, La bloc repartitoarele de costuri (de caldura) sunt interzise unde NU sunt racordati 80% dintre apartamente? Mai este in vigoare acest articol? ... (vezi toată discuția)
La articolul 10 din legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, ... costantincostica costantincostica La articolul 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 574 din 1 august 2014, cu ... (vezi toată discuția)
De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)