avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am fost amendat pentru că am avut autorizația de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am fost amendat pentru că am avut autorizația de taxi în copie conformă cu originalul. Am temei legal să fac plângere contravențională?

Astăzi am luat o amenda pe taxi ca nu am avut autorizația de taxi în original am avut copie pe care era stampila firmei și conform cu originalul .întrebare ce înseamnă conforma în cazul meu. Mulțumesc anticipat. Amenda este de 4500 lei și vreau sa o contest.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:04, 15 Octombrie 2017
Bună ziua, înseamnă ”conformă cu originalul”, deci faceţi contestaţie.

LEGE nr. 38 din 20 ianuarie 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere
ART. 12

(1)Autorizaţia taxi sau orice altă copie conformă a autorizaţiei de transport se găseşte obligatoriu la bordul autovehiculului şi este valabilă numai în prezenţa ecusoanelor şi a următoarelor documente, după caz:
a)certificatul de înmatriculare a autovehiculului cu anexa privind inspecţia tehnică periodică valabilă;
b)copia certificatului de agreare privind utilizarea autovehiculului în cazul transportului în regim de taxi, emis de R.A.R. prin reprezentanţele sale;
c)asigurarea persoanelor, a bunurilor acestora şi a mărfurilor transportate, pentru riscurile ce cad în sarcina transportatorului autorizat;
d)asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto;
e)certificatul de atestare profesională a conducătorului auto, în cazul transportului de persoane;
f)copia buletinului de verificare metrologică a taximetrului aparatului de taxat;
g)copia contractului cu dispeceratul taxi, în cazul în care taxiul trebuie să fie dotat, conform prevederilor prezentei legi, cu staţie radio emisie-recepţie şi este arondat unui dispecerat taxi;
h)alte documente stabilite prin prezenta lege.
(2)Lipsa ecusoanelor sau a unuia dintre documentele prevăzute la alin. (1), la controlul efectuat de autorităţile abilitate, impune reţinerea autorizaţiei taxi sau a copiei conforme a autorizaţiei de transport, după caz, comunicându-se imediat această măsură către persoana desemnată de către reprezentantul autorităţii care realizează controlul, până când se face dovada existenţei şi valabilităţii documentelor respective.

Art. 1
e)autorizaţie taxi - copie conformă a autorizaţiei de transport în regim de taxi, care dă dreptul transportatorului autorizat de a utiliza un autovehicul, deţinut de acesta în condiţiile prezentei legi, pentru efectuarea serviciului de transport de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi;

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Avocat Lucia Pascaru, Avocat
Autorizatia de taxi este un document, autorizatia de transport altul. Autorizatia de transport se emite una singura pentru un transportator si ii permite acestuia sa ia parte la procedura de distribuire a autorizatiilor de taxi, iar in cazul in care acesta opereaza mai multe auto tip taxi la bordul fiecaruia se va gasi o copie conforma a autorizatiei de transport; autorizatia de taxi este individuala pentru fiecare auto in parte si se va afla la bordul taxiului in original sau in copie legalizata, alaturi de copia conforma a autorizatie de transport.
Contestatie puteti face, este dreptul dvs, insa ma indoiesc ca veti avea castig de cauza in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari taxi ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti am cateva nedumeriri privind: - licenta taxi este acelasi lucru cu autorizatia taxi? - cum se poate cumpara/prelua o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie taxi pf Carco Carco Salutare! Care este procedura pentru a oferi servici taxi pentru persoana fizica? am masina si as vrea sa ma apuc de meseria asta! VA MULTUMESC ANTICIPAT! (vezi toată discuția)
Legea taximetriei FSAI FSAI Am o masina pe taxi care la anu trebuie sa o schimb pt ca depășește 10 ani de taxi. Vreau sa stiu ce vârstă trebuie să aibă mașina cu care trebuie să ... (vezi toată discuția)