avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imaginea mea folosita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imaginea mea folosita

Daca sunt un angajat sa zicem paznic, la un spital sau o institutie publica, am voie sa fiu filmata de catre o terta persoana, si sa fiu postata pe o retea de socializare?
Cel mai recent răspuns: Avocat Lucia Pascaru , Avocat 10:39, 13 Octombrie 2017
NU, aveţi dreptul la propria imagine, conform Art. 73 Cod civil:
(1)Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2)În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la protectia imaginii al functionarului public Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua. Intrebarea mea este legata de urmatoarea situatie: cu ocazia unei actiuni de control functionarii publici au fost fotografiati de catre persoana a ... (vezi toată discuția)
Furt de indentitate a pozei silviu35 silviu35 FURTUL de indentitate a pozei de pe un sait de socializare adaugat de alta persoana pe saitul ei viziualizat public se pedepseste conform legi. (vezi toată discuția)
Postare filmare online userboy userboy Buna seara! Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez cu un site public ca sa scoata o postare a unui filmulet care imi afecteaza imaginea (este o filmare ... (vezi toată discuția)