avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Eu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Eu incasam pensie ...

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Eu incasam pensie alimentara de la tatal meu prin poprire de pe salariu*(16,66% din net) dar acesta si-a dat demisia de la firma 1 unde lucra si s-a angajat la firma 2. Firma 1 spune ca nu e datoria ei sa trimita actele de poprire noii firme iar firma 2 spune ca doar printr-un ordin judecatoresc sau o decizie de la executor ii va popri bani din salariu.Am fost la judecatorie si mi s-a spus ca ei nu au ce sa faca fiindca a fost luata deja o decizie cu titlu executoriu iar executorul mi-a spus ca nu-l poate da in judecata decat daca nu plateste timp de 3 luni. Ce as putea face pentru a reprimi pensia alimentara acum?
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
JustAlex, utilizator
Cel mai recent răspuns: JustAlex , utilizator 18:13, 31 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cine a infiintat poprirea pe salariu ?
Firma 1 spune ca nu e datoria ei sa trimita actele de poprire noii firme

Ba da, are aceasta obligatie.
notificati firma despre obligatia sa de care nu stie ca o are.
art 785
(1) Poprirea rămâne în ființă și atunci când debitorul își schimbă locul de muncă sau este pensionat. În aceste cazuri, terțul poprit va trimite actele prin care s-a înființat poprirea unității la care se află noul loc de muncă al debitorului sau organului de asigurări sociale competent, care, de la data primirii acestor acte, devine terț poprit.
Jurisprudență



(2) Dacă debitorul părăsește unitatea fără ca aceasta să cunoască noul loc de muncă, ea îl va încunoștința pe creditor despre această împrejurare. După aflarea noului loc de muncă al debitorului, creditorul îl va aduce la cunoștința unității de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. (1).
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Poprirea pe salariu a fost infiintata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie care a fost trimisa la firma. Am sunat la firma respectiva si mi-au spus ca ei nu pot trimite actele fiindca nu e datoria lor sa faca asta si ca ei nu pot sti cui sa-i trimita actele (chiar daca eu stiu cui ar trebui sa le trimita)
iar executorul mi-a spus ca nu-l poate da in judecata decat daca nu plateste timp de 3 luni.

iar executorul v-a zis o aberatie.
daca a trecut deja o luna de neplata, va puteti adresa executorului. mergeti la altul
Din pacate stau intr-un oras cu un singur executor. Se poate apela la executori din alte orase sau judete?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model bogatuion12 bogatuion12 Buna, ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru poprire pe salariu(pensie alimentara),atunci cand a intervenit schimbarea locului de munca? multumesc (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara oanadumitru1976 oanadumitru1976 Acum 12 ani am divortat si am primit prin hotarare judecatoreasca custodia copilului si pensie alimentara pentru care s-a stabilit ca i se trimite prin posta ... (vezi toată discuția)