avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Exista limitari pentru suprafata inchiriata in functie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Exista limitari pentru suprafata inchiriata in functie de salariati?

Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor. De curand, in urma unui control fiscal, s-a considerat ca o parte din chirie+utilitati nu mai sunt deductibile intrucat nr de salariati e mult mai mic. Ca atare s-a calculat un impozit suplimentar.
In afara de faptul ca aceste cheltuieli sunt deductibile integral,daca sunt efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, exista alte limitari? Pe ce criterii se stabileste daca sunt realizate in scopuri de venituri?
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
cris2279, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:22, 2 Noiembrie 2017
Probabil cei de la ANAF si-au intemeiat decizia pe

ART. 11 - Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal

(1) La stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuții sociale obligatorii, autoritățile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacție care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacții/activități pentru a reflecta conținutul economic al tranzacției/activității.

Organul fiscal este obligat să motiveze în fapt decizia de impunere emisă ca urmare a neluării în considerare a unei tranzacții sau, după caz, ca urmare a reîncadrării formei unei tranzacții, prin indicarea elementelor relevante în legătură cu scopul și conținutul tranzacției ce face obiectul neluării în considerare/reîncadrării, precum și a tuturor mijloacelor de probă avute în vedere pentru aceasta.

Norme:

4. În sensul prevederilor art. 11 alin. (1) din Codul fiscal, prin tranzacție fără scop economic se înțelege orice tranzacție/activitate care nu este destinată să producă avantaje economice, beneficii, profituri și care determină, în mod artificial ori conjunctural, o situație fiscală mai favorabilă. În situația reîncadrării formei unei tranzacții/activități pentru ajustarea efectelor fiscale se aplică regulile de determinare specifice impozitelor, taxelor și a contribuțiilor sociale obligatorii reglementate de Codul fiscal.

Adica chiria+utilitati nedeductibile nu erau aferente desfasurarii de activitati economice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cedat spre folosință cu contract de comodat, închiriat ulterior de comodatar. se plătește impozit? garleanu garleanu O persoana fizica incheie contract de comodat cu propria societate comerciala pentru un apartament.Societatea respectiva inchiriaza apartamentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Contracte intre societati care au acelasi administrator ludeea ludeea Buna ziua, Ar putea exista impedimente din punct de vedere fiscal sau juridic ca intre doua societati comerciale care au acelasi administrator si aceiasi ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe purtrans purtrans Buna ziua ! Vreau sa vand un autotractor care se afla in functiune, este in evidenta noastra contabila, si este integral amortizat ( prin metoda liniara ... (vezi toată discuția)