avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Excursie in Laponia cu minorii de Craciun prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Excursie in Laponia cu minorii de Craciun prin suplinirea acordului celuilalt parinte de instanta

1) Excursie in Laponia ( in tara lui Mos Craciun, cum se zice) cu minorii de Craciun prin suplinirea acordului celuilalt parinte de instanta considerati ca este sau nu in interesul superior al minorului?

Excursia o va face parintele nerezident si va fi un dar pentru minore ( una are 11 ani, iar cealalta 8 ani ) dar si pentru ca are program de vizita de legaturi personale cu minorele, insa nu are data trecuta cu privire la Craciun.Este conventie notariala de divort si nu hotarare judecatoreasca.

2 ) Apreciati ca exista urgenta in raport de varsta minorelor pentru a se face excursia in Laponia in acest an?

V-as ruga sa imi raspundeti cat mai multi pe scurt cu, da sau nu, in functie de cum apreciati.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 11:28, 28 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nu conteaza ce cred eu a fi in interesul copilelor, Sunteti la mana judecatorului si trebuie sa il convingeti ca este.
nu vad de ce nu ar fi in interesul lor si nu inteleg de ce mama nu e de acord, de ce se teme, de ce nu vrea sa le lase.
Instanța e supusa legii si a interesului superior al minorelor.Mai este si convenția notariala prin care s-au inteles anterior pe vacanta de iarna sa călătorească în strainatate.Doar Crăciunul nu este precizat în convenție ca nu scrie perioada.Ei se înțelegeau cumva.

De aceea întrebam dacă este cineva care sa considere ca este contrar interesului superior al minorului o astfel de excursie în Laponia.

Mama refuza pur si simplu.
El a mai dus de 5 ori minorele la Paris dupa divorț la Disneyland si minorele au fost fericite.

O sa chem în judecată si serviciul pașapoarte si poliția de frontieră sau cine are calitate procesuala ca sa fie obligati prin hotărâre sa o execute si sa respecte hotărârea.
Bineinteles ca trebuie sa cer instanței sa ii oblige sa faca tot în baza hotărârii de prima instanța.
Sa vedem ce va face instanța.
Asta însă imi complică procesul.
Vroiam sa il termin intr-un termen si ma intarzie si cu redactarea acțiunii.

Sau sa ii chem separat ca sa nu mai stie mama si sa ma judec separat cu ei.
Asta ar insemna însă un proces separat dar se va judeca la București acesta.
Altfel se va judeca in alt oras.
Prefer la București procesul cu aceste organe de stat.
Sa vad însă ce zice si clientul pentru ca apar discuții...
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
ptr ca mama poate fi suficient de egoista incat sa considere ca e mai bine ptr minore sa faca Craciunul cu ea, eventual cu familia extinsa a ei? Mai ales ca, probabil, exista presiune si de la bunicii/unchii materni in sensul asta....
gi-jane, pana cand nu o sa pricepeti ca exista mame bolnave la cap, care nu au nicio legatura cu instinctul matern si interesul copilului ca fiind peste interesul lor egoist, veti continua sa va comportati cenzurabil.
asaofi, utilizator
Eu am caz real, in care necustodianul a cerut suplinire de acord ptr pasaport si vacanta in Turcia, all inclusive. A primit ordonanta, mama nu a atacat, a ramas definitiva. Tatal a platit pasaportul dar, cand sa plece, mama a declarat copilul ca fiind suspect de rujeola. Desigur ca nu s-a imbolnavit de rujeola.... dar nici nu a mai plecat in vacanta cu taica-sau.
asaofi, utilizator
dle avocat, eu v-am trimis temeiul legal prin care politia de frontiera (supusa unei legi speciale, chiar daca gresite), doreste hotarare definitiva. Degeaba ii dati pe ei in judecata....pur si simplu, ca la noi, nu exista corelari legislative intre legile speciale si coduri. Mai ales Legile Speciale anterioare anilor 2011-2013 (anii modificarii codurilor civile) sunt complet neadaptate. Si chiar si asa...tertipurile custodianului vor exista in permanenta. Noroc ca in cazul meu era vba de o deplasare cu masina. Altfel tatal isi pierdea si biletul de avion....
asaofi, utilizator

Alte discuții în legătură

Fosta sotie nu-mi da declaratie notariala sa pot pleca cu minorul in vacanta. laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, Vrea sa plec cu baiatul in vacanta si fosta sotie nu vrea sa-mi dea declaratie notariala si imputernicire sa pot merge cu minorul in vacanta.Pot ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord pt pasaport si iesire din tara cristinastoica876 cristinastoica876 Buna seara, Tocmai am intrat in posesia unei hotarari a unei ordonante presidentiale pt suplinire acord a celuilat parinte fiindu-mi necesara la ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)