avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general "Registrul Inventar la IF"
Discuție deschisă în Contabilitate în general

"Registrul Inventar la IF"

Buna seara. Am o prietena care are IF (o toneta). Modulul (val. 9000 ron) se achita in rate lunare+avans. Pentru fiecare plata are factura. Cand se inregistreaza intrarea in Registrul Inventar si pe baza carei facturi?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mary77 , utilizator 20:51, 7 Octombrie 2009
Registrul-inventar se completeaza de regula la sfarsit de an cand se face inventarierea patrimoniului.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare:
-pentru modul (mijloc fix) trebuie intocmita o Fisa mijlocului fix?
Da, trebuie. Formularele si evidenta contabila sunt similare pentru toate tipurile de activitati comerciale. Diferenta este ca se foloseste contabilitatea in partida simpla in cazul PFA, II si IF si contabilitatea in partita dubla in cazul SC.
Multumesc mult de raspuns. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Lavinika Lavinika Va rog, daca poate sa-mi zica cineva cum se procedeaza in contabilitatea PFA-urilor in urm. caz: ( eu lucrez pt un CIM dar este la fel ca si la pfa, nu?) - pt ... (vezi toată discuția)
Clarificare ordin 1040 / 2004 eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Sunt pfa neplătitor de TVA. Am citit cît am putut de atent ordinul 1040 în legătură cu contabilitatea în partidă simplă, dar unele ... (vezi toată discuția)
Utilizarea reg inventar 14-1-2/a si reg inventar 14-1-2,pt pfa?in ce fel? ismi3ismi ismi3ismi 1)Daca bunurile nu sunt ale PFA,atunci nu se inregistreaza in registru inventar, dar se inventariaza anual? Deci,daca am masini de cusut trecute pe Intr Indiv ... (vezi toată discuția)