avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate PFA

Va rog, daca poate sa-mi zica cineva cum se procedeaza in contabilitatea PFA-urilor in urm. caz: ( eu lucrez pt un CIM dar este la fel ca si la pfa, nu?)
- pt depunere/ ridicare numerar se fac dispozitii de plata/ incasare?
- extrasele de banca trebuie inregistrate in contab.?
- creditare PFA ( sau CIM) este ch. deductibila sau nu?
- cotizatia la asociatia din care face parte este ded sau nedeductibila?
-cum se completeaza reg. inventar???#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Lavinika , utilizator 23:06, 11 Februarie 2010
Se fac dispozitii pentru incasari si plati .In registru de incasari si plati se opereaza si extrasele .Creditarea nu este ch.deductibila.Cotizatia este deductibila.
Registrul inventar (cod 14-1-2) se intocmeste intr-un singur exemplar, dupa ce a fost numerotat, snuruit, parafat si inregistrat in evidenta unitatii.

Registru se completeaza la inceputul activitatii, la sfarsitul exercitiului financiar sau cu ocazia incetarii activitatii, fara stersaturi si fara spatii libere, pe baza datelor cuprinse in listele de inventariere si respectiv in procesele-verbale de inventariere .

La inceputul activitatii registrul inventar se completeaza pe baza inventarierii care are ca scop stabilirea si evaluarea elementelor de activ ce constituie aport la capitalul unitatii. Elementele de activ care constituie aport la capitalul social al agentilor economici, la patrimoniul initial al persoanelor juridice fara scop patrimonial si la patrimoniul institutiilor publice se inscriu in registrul-inventar grupate pe conturi.

Ordinul MEF nr. 3512 / 2008 prevede ca acest registru se completeaza pe baza inventarierii faptice a elementelor de activ si de pasiv grupate dupa natura lor, conform posturilor din bilant anual.
Mutumesc mult de tot! Referitor la reg. inventar mai concret cum se completaeza, pt contab. in partida dubla se trece fiecare cont cu suma afereanta, aici nu sunt conturi deci voi trece denumirea bunurilor pe care le detine cu val. aferenta?
Dar ratele la credit, stiu ca sunt ch. nedeductiblile, deci se iau in considerare la calculul imp. pe venit V- Ch+ Ch nede???? ptr ca creditarea CIM apare pe o lista separata( nu in reg. incasari- plati)#-o
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Lavinika, utilizator
Dl. consultant fiscal vorbeste despre reg. de inventar al srl-urilor,la p.f.a. in reg. de inventar se inreg. obiectele de inventar /mij. fixe care au fost achizitionate ptr. activ.p.f.a.
In OMF nr.1040/2004 sunt prevazute
NORME METODOLOGICE din 8 iulie 2004 privind organizarea şi conducerea evidenţei contabile în partidă simplă de către persoanele fizice care au calitatea de contribuabil în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.Registrul inventar este acelasi si pentru societati si pentru pfa.La pfa se completeaza conform inventarelor efectuate(mijloace fixe,obiecte de inventar,stocuri).Ratele nu se iau in calcul la stabilirea impozitului.
ok. Va multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare regisreu de inventar pfa - 2016 Dragos90ro Dragos90ro Buna Ziua Sunt PFA neplatitor de TVA -> domeniu de ativitate comert ( cod caen 4791 si 4799 ) - produsele comericalizate provin din afara UE ( China ) ... (vezi toată discuția)
Pfa registru inventar prazaro prazaro Sunt PFA [traducator autorizat] si am inteles ca trebuie sa tin un registru inventar. Poate cineva, va rog, sa ma ajute la completarea lui? Eu nu inteleg mai ... (vezi toată discuția)
Procurare registre srl alexstacescu alexstacescu Buna ziua, am infiintat de curand un SRL si as dori sa stiu ce registre trebuie achizitionate pentru inceput. Mentionez ca firma nu va avea nici un fel de ... (vezi toată discuția)