avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizită refuzat. Se poate schimba domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizită refuzat. Se poate schimba domiciliul copilului?

buna ziua,va rog din tot sufletul sa ma ajutati macar cu un sfat,am divortat de sotul meu in februarie 2017 prin notar de comun acord,din cauza ca nu am posibilitati tinand cont ca mai am o fetita dinaintea casatoriei cu altcineva,am cazut de acord ca baietelul sa ramana la tatal sau,custodie comuna pensie alimentara insa domiciliul la el,am primit drept de vizita de 3 ori pe saptamana,dar nu stiu daca il primeam de 2 ori pe luna,acum refuza sa mi_l dea,nici macar sa il vad o secunda nu imi da voie.....ce pot face?,acum as vrea sa imi iau baietelul pt ca acolo din spusele fostului meu socru nu este deloc ingrijit copilasul,as vrea daca il pot lua sa il decad si din drepturile parintesti insa nu am dovezi ca el nu are deloc grija de baietel doar vorbele fostului socru care sigur nu ar vrea sa imi fie martor,la urma urmei e fiul sau...va rog ajutati_ma
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 19:30, 18 Octombrie 2017
iar dupa jumatate de ora de stat la usa sotului a aparut politia si nu pt ca am sunat eu ci pt ca a sunat el ca bat prea mult la usa,si ghici ce,politia tot lui ia dat dreptate
Dupa cum puteti observa, nimeni nu v-a sfatuit sa sunati la politie, aceasta actiune fiind inutila. Totusi, aveti tot dreptul sa va prezentati la politie si sa depuneti o plangere cf art 379 cod penal, pe care il puteti gasi cu google.
Puteti cere reincredintarea minorului si pe ordonanta presedintiala daca nu e îngrijit și celalalt parinte refuza vizitele.
E bine însă sa aveti dovezi solide.
Din acest motiv trebuie să stabiliti o strategie cât mai eficienta pentru proces.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
3.După 3 refuzuri, depuneţi plângere la Parchet, pentru nerespectarea măsurilor privitoare la minori, art. 379 Cod Procedură Civilă

Din cauza formularii defectuoase a articolului din codul penal se dispune clasarea in situatia in care este vorba de o conventie notariala prin care s-a stabilita programul de vizitare, cel putin asa am constatat eu in 2 dosare penale in care am formulat plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului si aveam conventie notariala.
Au fost propuneri in sensul modificarii acestui articol, dar inca nu am vazut sa fi aparut.

ART. 379 c.p.
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


pai da! tot asa sunt multi parinti care se duc sa ceara la parchet "nerespectarea hotararilor judecatoresti" fara macar sa citeasca Art 287 CP.

Oricum, conventiile astea notariale sunt o falsa economisire.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat GCF85 GCF85 buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema si nu stiu ce sa mai fac pentru a rezolva...orice indrumare, sfat, este apreciat. Am, impreuna cu fosta sotie, ... (vezi toată discuția)
Copii, divort, drepturile si obligatiile parintilor Clear Clear Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns la urmatoarea situatie: Parinti divortati, 2 copii, mama are custodia copiilor, tatal are drept de vizita 1 data la 2 ... (vezi toată discuția)
Art 379 - etape, urmari globalt globalt Buna ziua, In cazul in care eu, ca si tata, depun o plangere penala impotriva mamei pentru retinerea copilului nostru, fara acordul meu, ce se intampla? A ... (vezi toată discuția)