avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratul nu isi asuma raspunderea civila RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratul nu isi asuma raspunderea civila RCA

Pe scurt, am parcat masina in benzinarie. In spatele masinii era semnul INTERZIS, nu l-am depasit, si mi`am gasit masina lovita in partea din spate-stanga cu un bilet "Eu am fost. Mergeti la politie". In spatele masinii era calea de acces a celui care alimenta benzinaria. Cel care m`a lovit, cisterna, m`a agatat cu spatele cisternei, dar cu fata a trecut. Am inteles ca acolo a venit politia dupa ce am fost accidentat, eu nu stiu nimic, dar el avea o declaratie data la politie cum ca am fost trecut cu masina de semnul Interzis, insa nu i s`a facut proces verbal. Am mers la politie, un politist fara chef de munca mi`a zis daca am casco sa merg la casco, daca nu sa ma intorc la politie. A doua zi m`am intors la politie am dat declaratie, si am mers cu celalalt unde avea asigurare la ASIROM. El vrea culpa comuna, dar eu nu sunt de acord. M-am intors cu el la politie, acelasi politist fara chef nu a vrut sa faca proces verbal pe motiv ca s-a intamplat pe spatiu privat. Din cate am inteles de la politist benzinaria e spatiu public, dar daca am trecut de semnul interzis e spatiu privat. Alte 2 masini au fost ridicate de firma de ridicari de la cealalta intrare de catre o firma de ridicari auto.
Vreau sa il actionez in instanta pe cel care m`a lovit. De ce nu mi`au ridicat masina nici inainte, nici dupa ce mi`au lovit`o? Ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: FearS , utilizator 14:57, 9 Octombrie 2009

In baza probelor,eventual si de la politie,formulati plangere impotriva aceluia care va lovit.
Aspectul referitor la neridicarea masinii ,nu are relevanta in raport de evenimentul principal ,respectiv prejudiciile cauzate autoturismului
si are relevanta daca este pe spatiu public sau privat ? Cisterna de la Lukoil nu apartine de aceasta firma, este a unei firme de transport. Daca eram parcat sa zicem jumatate de masina pe spatiu privat, jumatate pe spatiul public, avea dreptul imi faca daune la masina ? E posibil sa nu castig procesul ?
~ Conținut șters la cerere ~
El a declarat ca sefa de statie mi-a spus ca nu am voie sa parchez acolo, iar eu am sfidat-o, ceea ce este o mare minciuna, nici macar nu a vorbit cu mine. Sper sa se vada locul unde am parcat masina pe una dintre camerele benzinariei. Eu am martor pe cel care a fost cu mine si atunci cand am parcat masina si atunci cand am luat masina, dar probabil si el o sa ii aibe pe angajatii benzinariei. El a declarat ca eram oprit exact in dreptul semnului de interzis. Nu inteleg, daca au venit cei de la politie acolo dupa momentul accidentului e posibil sa nu fi facut poze ? Eu am facut o poza cu telefonul, dar poza este facuta seara si nu se vede prea bine. Am vorbit cu unul dintre oamenii caruia i`a ridicat masina de la cealalta intrare, si a spus ca pentru a nu i se face proces verbal politistul i`a pretins o suma de bani. Ma gandesc ca asa a facut si cu cel care m-a lovit.
Sustinerile partilor pot devenii elemente si indicii temeinice, in situatia probarii lor,altfel nu au relevanta
Fiecarea aspect si amanunt are o importanta aparte in sustinerea punctului de vedere.
Dreptul de a face daune nu este legal prevazut
Insistati pentru obtinerea imaginilor ,care va pot lamuri atat pozitia autovehicului cat si daca eventualele demersuri isi mai au justificare

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca corneliastefan corneliastefan Este despagubit un asigurat care are doua masini in situatia in care loveste cealalta masina care ii apartine si care este condusa sa zicem de sotie,sau care ... (vezi toată discuția)
Rca despagubire szaszattila szaszattila buna ziua.am produs un acciden de masina in care eu am fost vinovatul.asigurarea mea obligatoriu de masina nu despagubeste pe celalalt proprieter.eu am ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! accident cu vatamare corporala giani_cainele giani_cainele IN URMA CU O LUNA AM ACCIDENTAT CU MASINA O PERSOANA CARE SE AFLA LA VOLAN SI CIRCULA CORESPUNZATOR.EU AM POLITRAUMATISM LA MB INFERIOR IAR DUMNEALUI SI-A ... (vezi toată discuția)