avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită validare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

validare poprire

buna ziua,am avut un credit luat 2010,pe care nu l-am achitat in 2013 firma de recuperari cere prin bej poprirea pe salar.Societatea la care lucrez nu a facut poprire deoarece am doar 3 ore salarul fiind mai putin de jumatate din salarul minim.Acum sa cerut validarea popririi ,se poate face poprire in acest caz,mentionez ca si acum am aceiasi situatie adica 3 0re cu mai putin de jumatate din minimul pe economie.Firma a trimis la tribunal acte din care reiese faptul ca doar cu 3 ore lucrez.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:09, 16 Octombrie 2017
nu se va aproba validarea popririi daca societatea a raspuns adresei BEJ in termenul indicat.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
adema1980, utilizator
din pacate au validat poprirea(desi au trimis din revisal dovezi),eu vreau sa stiu daca firma e acum obligata sa mi faca poprire pe salar chiar daca am doar 3 ore ,
Poprirea nu se raporteaza la durata timpului de munca , ci la salariul pe care-l aveti.
am mai putin de jumatate din salariu minim pe economie,se poate face poprire in acest caz daca sa validat poprirea prin judecatorie?
mirela1972 a scris:
Firma a trimis la tribunal acte din care reiese faptul ca doar cu 3 ore lucrez.

Nu are nicio relevanță câte ore lucrați, era și normal sa se valideze poprirea, cu un astfel de motiv.
Puteți lucra și o oră și să luați 1000 de lei pe ora aia.
Nr de ore lucrate nu reprezintă un motiv de exonerare de la poprire.
`
Pe de altă parte, dacă cumulați mai multe venituri, atunci prin validare se poate popri oricât ar fi venitul, dacă nu se încalcă dispozițiile art. 729 din noul cod procedură civilă.
`
Dacă constatați că se încalcă prevederile legale ale art. 729, alin. 3 din NCPC, aveți posibilitatea să contestați executarea în instanță prin care să probați cu documente că aveți un venit sub 50% din salariul minim net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar vrani vrani Am salar minim pe economie si lucrez 4 ore pe zi !Patronul a fost instiintat ca mi se va pune poprire pe salar. Cat imi poate lua din salar ? Imi ramane ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu mariag68 mariag68 Buna ziua, am urmatoarea nelamurire: am un angajat cu program de 4 ore, necalificat cu salariul minim pe economie si am primit doua instiintari prin care mi ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Mikiduta83 Mikiduta83 Buna ziua, am o poprire pe salariu, si as vrea sa stiu avand salariu pe cartea de munca jumatate din minim pe economie, eu lucrand doar 4 ore pe zi, si am si ... (vezi toată discuția)