avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Cumparare masina -> Pj - Pf
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Cumparare masina -> Pj - Pf

Va salut , am urmatoarea nedumerire si poate ma ajuta cineva cu un sfat. Urmeaza sa achizitionez o masina SH de la un domn care are masina pe firma. Voi verifica certificatul fiscal sa fie semnat de primarie , sa nu aiba datorii , sa aiba impozitul platit , sa nu fie firma in insolventa etc , etc. Ce ma intereseaza insa sunt urmatoarele doua lucruri :
- ma poate afecta in vreun fel daca firma respectiva intra in insolventa la o data ulterioara vanzarii autoturismului ?
- el a cumparat autoturismul in luna ianuarie a acestui an , pot fi probleme daca autoturismu respectiv nu a fost amortizat ? el cere sa ii platim aprox 75 % din suma pe factura , restu banilor fara.

Cele doua intrebari au aparut dupa ce am luat la mana tot google-u sa vad ce ar inseamna aceasta tranzactie PJ - PF .

Alte discuții în legătură

Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)
Obligatie inregistrare autoturism la taxe si impozite cozmisu cozmisu Buna ziua, am urmatoarea nelamurire: eu ca PJ am achizitionat un autoturism din import, l-am adus in tara si nu l-am declarat la directia de taxe si ... (vezi toată discuția)
Platesc tva? avas avas Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) ... (vezi toată discuția)