Bună ziua.
De curând am primit o amendă si reținerea permisul pe 30 de zile pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni.
Vreau să depun contestație si am inteles ca imi pot recupera permisul de conducere pana se pronunță instanța.
Apoi dacă nu am castig de cauza si imi este respinsă plângerea, imi vor suspenda permisul din nou pe mai multe luni.
Va rog să sa ma lămuriți si pe mine ca nu mai inteleg nimic . Cât este de adevarat?
Fără permis nu mai pot merge la muncă. :(
Plangerea contraventionala suspenda executarea sanctiunii aplicate.
Daca vi se va respinge plangerea trebuie sa depuneti permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii - in caz contrar perioada de suspendare se prelungeste cu alte 30 de zile.
Atentie - termenul de 15 zile se calculeaza de la pronuntare si nu de la comunicare (nu asteptati hotararea pronuntata in apel, daca se va formula apel).
Păi eu nu am permisul la mine. Mi l-a oprit politia. Eu acum pana la sfârsitul lunii octombrie circul cu dovadă. Abia din noiembrie imi intra in vigoare suspendarea.
Mai sunt obligată să astept sa treaca luna apoi sa imi iau permisul?
De exemplu depun contestație, merg la politie , imi recuperez permisul, (mi se suspenda luna noiembrie de a sta pieton) iar peste 7 zile imi vine răspuns că mi-a fost respinsă plângerea contravențională .
Trebuie sa merg din nou la politie sa depun permisul si iar nu am voie sa mai conduc? Mi-l reține iar pentru 30 de zile?
Nu stiu dacă am inteles cum trebuie.
Mulțumesc.