avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Proces verbal
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Proces verbal

Bună ziua.
De curând am primit o amendă si reținerea permisul pe 30 de zile pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni.
Vreau să depun contestație si am inteles ca imi pot recupera permisul de conducere pana se pronunță instanța.
Apoi dacă nu am castig de cauza si imi este respinsă plângerea, imi vor suspenda permisul din nou pe mai multe luni.
Va rog să sa ma lămuriți si pe mine ca nu mai inteleg nimic . Cât este de adevarat?
Fără permis nu mai pot merge la muncă. :(
Cel mai recent răspuns: Mirela1625 , utilizator 12:56, 18 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangerea contraventionala suspenda executarea sanctiunii aplicate.
Daca vi se va respinge plangerea trebuie sa depuneti permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii - in caz contrar perioada de suspendare se prelungeste cu alte 30 de zile.
Atentie - termenul de 15 zile se calculeaza de la pronuntare si nu de la comunicare (nu asteptati hotararea pronuntata in apel, daca se va formula apel).
Păi eu nu am permisul la mine. Mi l-a oprit politia. Eu acum pana la sfârsitul lunii octombrie circul cu dovadă. Abia din noiembrie imi intra in vigoare suspendarea.
Mai sunt obligată să astept sa treaca luna apoi sa imi iau permisul?
De exemplu depun contestație, merg la politie , imi recuperez permisul, (mi se suspenda luna noiembrie de a sta pieton) iar peste 7 zile imi vine răspuns că mi-a fost respinsă plângerea contravențională .
Trebuie sa merg din nou la politie sa depun permisul si iar nu am voie sa mai conduc? Mi-l reține iar pentru 30 de zile?
Nu stiu dacă am inteles cum trebuie.
Mulțumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru neacordare prioritate Anton25 Anton25 astazi 10-11-2011 mi sa retinut permisul de conducere,pe motiv de neacordare prioritate la pietonii.Sa intamplat astfel: eram pe a doua banda iar pe prima ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)
Pot circula pana imi vine sentinta prin posta? remus05 remus05 Pe data de 26 am prima infatisare in care am contestat un pv cu retinerea permisului pe 90 zile pentru un radar. In caz ca am sa pierd, pot circula pana imi ... (vezi toată discuția)