avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire Impozit IT-isti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire Impozit IT-isti

Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie publica, compartiment : centru national.
Creez baze de date si centralizez informatii (raportate electronic catre Comisia Europeana), programare web, administrator sistem informatic.
Institutia publica in care lucrez nu produce programe/software pe calculator ci doar este beneficiara a unor aplicatii/sisteme informatice create in urma derularii a diferitor proiecte
Am diploma in IT (Licenta+Master)
In fisa postului sunt Analist (IT).
Intrebarea mea este daca ma pot incadra in lista persoanelor IT care sunt scutite de impozitul pe venit

Cu stima!
Cel mai recent răspuns: felidinica , utilizator 15:25, 27 Octombrie 2017
Incepand cu veniturile aferente lunii februarie 2017 angajatii operatorilor economici care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei in conformitate cu legislatia in vigoare, al caror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), beneficiaza de scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, prevazuta la art. 60 pct. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) posturile pe care sunt angajati corespund listei cuprinzand ocupatiile mentionate in anexa;
b) postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatica, evidentiat in organigrama angajatorului, cum ar fi: directie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;
c) detin o diploma acordata dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata sau detin o diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, si presteaza efectiv una dintre activitatile prevazute in anexa;
d) angajatorul a realizat in anul fiscal precedent si a inregistrat distinct in balantele analitice venituri din activitatea de creatie de programe pentru calculator.

Astfel, legat de veniturile angajatorului, conform noilor prevederi, conditia care trebuie indeplinita este ca acesta sa realizeze, in anul precedent si sa inregistreze distinct in balanta analitica, venituri din activitatea de creatie de programe pentru calculator. Astfel, pentru ca angajatii sa beneficieze de aceasta scutire angajatorul trebuie sa obtina venituri din activitatea de creatie de programe pentru calculator si nu doar sa creeze softuri pentru utilizarea interna de catre companie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere impozit programatori 17Carmen 17Carmen Ma intereseaza daca deducerea de impozit aplicata programatorilor se aplica si persoanelor care au finalizat studiile superioare dar fara examen de licenta. (vezi toată discuția)
Facilitatea de scutire a impozitului pentru veniturile din it ... Rdee Rdee Facilitatea de scutire a impozitului pentru veniturile din IT se poate aplica si cetatenilor non-ue? (vezi toată discuția)
Scutire de impozit 16% programare elless elless Buna, Am terminat Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor Timisoara. Facultatea: Management Master: Sisteme informatice ... (vezi toată discuția)